1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. AK Parti “Dokunulmazlıklar” ile İlgili Teklifi İmzaya Açtı
AK Parti “Dokunulmazlıklar”  ile  İlgili Teklifi İmzaya Açtı

AK Parti “Dokunulmazlıklar” ile İlgili Teklifi İmzaya Açtı

AK Parti Grubu, "dokunulmazlıklar" ile ilgili anayasa değişikliği teklifini imzaya açtı.

09 Nisan 2016 Cumartesi 13:41A+A-

Dokunulmazlıkların kaldırılması sürecinde sona doğru gelindi. AK Parti Grubu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Süreci derhal başlatma talimatını verdim" sözlerinin ardından "dokunulmazlıklar" ile ilgili anayasa değişikliği teklifini imzaya açtı.

Son terör olaylarından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu'nun açıklamalarıyla başlayan, muhalefet liderlerinin karşılık vermesiyle süren dokunulmazlık tartışmaları, anayasa değişikliğini gündeme getirdi.

Erdoğan'ın, "Dokunulmazlıklar meselesi süratle neticelendirilmeli. Parlamento gerekli tavrı koymazsa tarih hesabını sorar. Milletin birliğini bozanlardan hesap sorulmalı. Siyasetçinin görevi kararı alıp gerisini yargıya bırakmaktır" açıklaması ve Davutoğlu'nun, "Teröre, teröriste destek verenler, dokunulmazlık zırhına bürünerek kurtulamazlar, Gazi Meclis'imizin çatısında asla barınamazlar. Çağrımız hiçbir parti ayrımı gözetmeden, şu anda Meclis'te dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesinin hepsini birden kaldıralım." çağrısıyla başlayan tartışmaya, muhalefet liderleri de açıklamalarıyla katıldı.

HABERE YORUM KAT