1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AK Parti bu boş küfeleri neden sırtında taşımakta ısrar ediyor?
AK Parti bu boş küfeleri neden sırtında taşımakta ısrar ediyor?

AK Parti bu boş küfeleri neden sırtında taşımakta ısrar ediyor?

AK Parti’den Ankara 1. Bölgede 1. Sıradan milletvekili olan Tuğrul Türkeş kaleme aldığı seçim değerlendirmesinde partisini örtük biçimde eleştirip milliyetçilik vurgusu yapmış.

17 Mayıs 2023 Çarşamba 17:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Yıldırım Tuğrul Türkeş ismini yıllardır duyan var mı? Herhangi bir siyasi faaliyette bulunmuş mudur, örneğin Ankara’dan 1. Bölge 1. Sıra adayı olmasına rağmen çıktığı birkaç televizyon programı haricinde tek bir seçim çalışması yapmış mıdır?

Ne var ki bu beyefendi geçen dönem olduğu gibi AK Parti’nin hangi akla hizmetle belirlendiği belli olmayan tercihiyle 5 yıl daha Mecliste olacak. Gördüğü bu itibar babasından dolayı denecek olsa MHP’nin bile kendisine yer vermediği bir isim Tuğrul Türkeş. Bugüne kadar AK Parti’ye ne kazandırdığı meçhul. Bu durumda yeniden vekil seçtirilmesi akılalmaz bir tercih olarak karşımıza çıkıyor.

Üstelik Tuğrul Türkeş’in müdanası da yok. Twitter da kaleme aldığı “Parlatılan ‘niş’ler, ‘miş’ gibi yapmak ve bir seçimin ardından ‘Türk Milliyetçiliği" başlıklı yazısında Türkeş, MHP’nin, İYİ Parti’nin ve Sinan Oğan’ın aldığı oylara dikkat çekerek “Netice olarak bu seçimin tek ve gerçek galibi Türk Milliyetçiliğidir. Bu resmetmeye çalıştığımız yapılar derlenip toparlanabilirlerse ki, bu örneğin bir “Lig” çatısı altında olabilir, bundan sonraki seçimlerde birinci parti ve seçimin galibi Türk Milliyetçiliğine değer veren, önemseyen ve onun temiz kadrolarına imkan sağlayan yapı olacaktır. Velhasıl bir sonraki seçimin galibi Türk Milliyetçiliğidir" dedi. AK Parti’li seçmenin oylarıyla Meclise taşıdığı Tuğrul Türkeş’in adeta muhalif bir edayla yazdığı bu yazıyı Twitter’da Sinan Oğan’ın da paylaşması şaşırtıcı olmadı.    

HABERE YORUM KAT

8 Yorum