1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. AK Parti Başkanlık Teklifini MHP'ye Sundu
AK Parti Başkanlık Teklifini MHP'ye Sundu

AK Parti Başkanlık Teklifini MHP'ye Sundu

AK Parti başkanlık sistemini de içeren yeni anayasa ile ilgili taslak metni MHP'ye sundu.

15 Kasım 2016 Salı 12:12A+A-

Açıklamayı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, metin üzerinde çalışmaya başladıklarını, katıldıkları ve katılmadıkları maddeleri tek tek belirlemekte olduklarını söyledi. Bahçeli, metinde "başkan" değil "cumhurbaşkanı" ifadesinin geçtiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP'nin yeni anayasa hazırlık metni tarafımıza iletilmiştir" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "Parti olarak, söz konusu metin üzerindeki çalışmalarımızı çok dikkatli, çok detaylı ve kılı kırk yaran bir değerlendirmeyle yapıyoruz. Katıldığımız ve katılmadığımız maddeleri tek tek belirliyoruz" ifadesini kullandı.

Bahçeli sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Partiler arasında kurulacak bir komisyonda üzerinde mutabık kaldığımız değişiklik önerilerini süratle ve en kısa sürede Meclis Genel Kurulu'na getirmeyi umuyor ve bunu amaçlıyoruz. Sonrası TBMM'nin ve milletimizin muazzam iradesine kalmıştır."

"Metinde 'cumhurbaşkanlığı' ifadesi geçiyor"

Bahçeli, grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli bir gazetecinin, "Metinde başkan ifadesi mi geçiyor yoksa cumhurbaşkanı mı" şeklindeki soruya "Metinde cumhurbaşkanı geçiyor" yanıtını verdi.

Bahçeli, metnin içeriğine dair bir başka soruya verdiği cevapta da "AK Parti’nin teklifi resmen bize iletildi. Taslak bütün Anayasa değişikliğini kapsamaktadır. Bunlar içerisinde bazı konulara öncelik verilmesini yararlı bulduklarını ifade etmişlerdir. Biz de olumlu karşıladığımızı söylemişizdir. Kısa zamanda görüşümüzü ileteceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP'ye çağrı: Gelin fiili açmazı giderelim

Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmasında CHP'ye de bir çağrısı vardı:

"Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakana kapıları açıksa, ki öyle söylüyorlar, teklifi bir de biz görelim diyorlarsa, buyursunlar, kafa kafaya verelim, ele ele omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim, milletimizin sorunlarına beraberce eğilelim. Gelin Türkiye'yi kamburlarından birlikte kurtaralım. Gelin Türk milletinin asıl gündemine odaklanmak için karşımızdaki engelleri birer birer yıkalım, barikatları teker teker aşalım."

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT