1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ailesi hapiste olan lösemi hastası Hakan sadece bir örnek!
Ailesi hapiste olan lösemi hastası Hakan sadece bir örnek!

Ailesi hapiste olan lösemi hastası Hakan sadece bir örnek!

Hapisteki ailesinin desteğinden mahrum kalan Hakan hastalıkla tek başına mücadele ediyor!

27 Mart 2021 Cumartesi 14:58A+A-

HAKSÖZ HABER

Hakan Dağdeviren geçtiğimiz ay lösemi teşhisi konulan 11 yaşında bir çocuk. Hakan’a, Euronews’in verdiği bilgiye göre babaannesi refakat ediyor.

Hakan’ın anne ve babası ise özel okulda öğretmenlik yapmaları sebebiyle FETÖ üyesi olmak suçundan hapiste bulunuyor. Anne Sabriye Dağdeviren’e verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası onandı. Yine öğretmen olan baba Gökhan Dağdeviren ise 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Dosyası Yargıtay’da. 70 yaşındaki dede Ali Dağdeviren de soruşturmaları kapsamında tutuklanmış, rahatsızlıkları nedeniyle tahliye edilmişti. Dede Ali Dağdeviren’in 6 yıl 9 aylık hapis cezası onanırsa o da cezaevine girecek.

Türkiye’de buna benzer binlerce örnek var. Fetullahçıların özel okullarında öğretmenlik yapan bir kişi ile eli kanlı bir darbecinin benzer şartlarda yargılanmaları ortaya hukuk adına bir takım sorular çıkartıyor. Hakan ise anne babası olmadan tedavi olmaya çalışmanın psikolojik yükünü çekiyor.

Dede Ali Dağdeviren, “esas sorumluların yargılanmadığını ve ceza almadığını” belirtirken sıradan insanlara yaşatılan zorluklara dikkat çekiyor. 2016’dan bu yana devam eden yargılamalarda FETÖ mensubu olmakla zikredilen yapıyla kabahat içermeyen ilişki içinde olmanın farkı hala belirlenmiş değil. Hakan’ın yaşadıkları sadece bir örnek…

hakan-dagdeviren-ve-annesi.jpg

hakan-dagdeviren-1024x649.jpeg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

5 Yorum