1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahrar Şam'dan Şam'ın Fethi Cephesi'ne Tebrik
Ahrar Şam'dan Şam'ın Fethi Cephesi'ne Tebrik

Ahrar Şam'dan Şam'ın Fethi Cephesi'ne Tebrik

Suriye'de direniş gruplarının en etkili olanlarından Ahrar Şam Nusret Cephesi'nin El Kaide ile bağların koparılması, Şam'ın Fethi Cephesinin ilan edilmesi hakkında bir açıklamada bulunarak söz konusu olayı tebrik etti.

31 Temmuz 2016 Pazar 02:26A+A-

EL KAiDE İLE BAĞLARIN KOPARILMASI VE ŞAM'IN FETHi CEPHESiNiN iLAN EDiLMESI HAKKINDA TEBRiK VE BASIN AÇIKLAMASI

RAHMAN ve RAHiM ALLAH'IN ADIYLA

Ahrar Şam İslam Hareketi olarak, Nusret Cephesine, yapısını feshedip el-Kaide Örgütüyle bağlarını kopartması ve Şam'ın Fethi Cephesi adında yeni bir oluşum ilan etmesi dolayısıyla tebriklerimizi sunarız. Şam halkı uzun zamandır bu ilanı bekliyordu. 

Kendilerine yaptığımız tavsiyelerimizi önemseyip bu adımı atmaları sebebiyle kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu adımın, bütün direniş grupları arasında birliğe, beraberliğe, direnişe ve direnişin hedeflerine olan inancın pekişmesine, Esed Milsilerine ve Esed Rejimine yardımcı olanlara karşı bir çok alanda yeni başarılar elde etmemize vesile olmasını niyaz ediyoruz. 

Katil Rus uçakları ve Uluslararası Koalisyona ait uçaklar, Uluslararası güçlerin terör listesine aldıkları el- Kaide örgütünü bahane ederek terörizme karşı savaş adı altında direniş gruplarına ve sivillere yönelik saldırılar gerçekleştiriyordu.

Uluslararası güçlerin gerçekleşen bu ayrılıktan sonra Suriye topraklarında varlığı tamamen sona eren el Kaide Örgütünü bahane ederek saldırılar gerçekleştirmesi ve Terör Örgütü PKK/PYD ye destek olmaya devam etmeleri uluslararası güçlerin bayraklaştırdığı kanunların, insani ve ahlaki değerlerin ihlal edildiğinin apaçık delili olacaktır. 

Geçte olsa el Kâide Orgütüyle bağların koparılması, Suriye sahasında ki direniş gruplarının, direnişimizin kazanımlarını korumak ve hedeflerini gerçekleştirmek için tek vücut olup siyasi ve askeri alanda beraber hareket etmelerini sağlayacak bir oluşumun önünü açacaktır. Bu münasebetle Şam'ın Fethi Cephesi ve sahada ki bütün direniş gruplarını direnişimizin hedeflerini gerçekleştirecek, birlik ve beraberliğe vesile olacak bu oluşumu gerçekleştirmek için harekete geçmeye davet ediyoruz. 

29 Temmuz 2016 / 24 Şevval 1437
AHRAR ŞAM ISLAM HAREKETI KOMUTA MERKEZI 

HABERE YORUM KAT