1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Ahmet Hakan ve Oktay Ekşi'nin İbretlik Hali
Ahmet Hakan ve Oktay Ekşi'nin İbretlik Hali

Ahmet Hakan ve Oktay Ekşi'nin İbretlik Hali

Tahşiyeciler operasyonunda paralel örgütün mağdur ettiği, 16 ay hapis yatan yazar Mustafa Kaplan, o dönem Hürriyet yazarlarının bazı yazılarını saklamış. İşte o yazılar ve o yazarların bugünkü hali...

17 Aralık 2014 Çarşamba 07:35A+A-

Fethullah Gülen'in hedef gösterdiği, ardından Zaman Gazetesi'nden bazı yazarlar eliyle kamuoyu oluşturmak maksadıyla haklarında linç faaliyeti başlatılan, daha sonra ise bir operasyonla haksız yere hapse atılan Tahşiyeciler isimli gruptan yazar Mustafa Kaplan, A Haber'de çarpıcı açıklamalar yaptı.

"ARŞİV UNUTMAZ"

Kendilerine kurulan kumpası, kumpasın sebebini, ve yaşadıklarını anlatan Kaplan, 16 ay kaldığı cezaevinde kesip biriktirdiği bazı köşe yazarlarının yazılarının ilgili kısımlarını canlı yayında okudu.

"İnsan unutabilir ama arşiv unutmaz" diyen Mustafa Kaplan'ın okuduğu kupürler arasında Hürriyet yazarlarının o dönemde Cemaat ve Ergenekon operasyonları hakkında yazdıkları yazılar dikkat çekti.

AHMET HAKAN VE OKTAY EKŞİ'NİN İBRETLİK HALİ

Kaplan'ın sakladığı kupürlerde; Yalçın Doğan(Hürriyet), Sebahattin Önkibar(Yeniçağ), Ahmet Hakan(Hürriyet), Ertuğrul Özkök(Hürriyet), Tufan Türenç(Hürriyet), Oktay Ekşi(Hürriyet)'nin yazılarının yer aldığı görüldü.

Söz konusu yazılarda Hürriyet yazarları Cemaat'e ateş püskürüyor, yapılan hukuksuzlukları sert bir dille eleştiriyorlardı.

Bu yazarlar arasında özellikle Ahmet Hakan ve Oktay Ekşi'nin yazdığı satırlar dikkat çekiyor.

EKŞİ VE HAKAN 14 ARALIK GÜNÜ MÜTHİŞ BİR PERFORMANS SERGİLEMİŞTİ

Bilindiği üzere; Oktay Ekşi, 14 Aralık günü alel acele Zaman Gazetesi'nde Ekrem Dumanlı'yı ziyaret etmiş, Cemaat'e ve Dumanlı'ya desteğini izhar etmişti.

Aynı şekilde Ahmet Hakan da aynı gün operasyon yapıldıktan hemen sonra, hiç vakit kaybetmeden Samanyolu TV'ye telefonla bağlanarak Dumanlı'ya ve Hidayet Karaca'ya desteğini bildirmişti. 

İŞTE O KUPÜRLER VE O YAZILARDAN BAZI BÖLÜMLER:

STAR

HABERE YORUM KAT