1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Ahlaki hassasiyet Kemalist eğitim metodu ile bağdaşmaz!
Ahlaki hassasiyet Kemalist eğitim metodu ile bağdaşmaz!

Ahlaki hassasiyet Kemalist eğitim metodu ile bağdaşmaz!

Cumhuriyet gazetesi Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu müdürünün ahlaki hassasiyetini Kemalist eğitim usulünün gerektirdiği kurallara uygun görmeyerek haberleştirdi. MEB ve Kaymakamlık bunu emir telakki edip, müdürü görevinden uzaklaştırdı.

24 Mart 2022 Perşembe 01:42A+A-

HAKSÖZ HABER

Bursa’da Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu müdürü Haydar Akın, okulda oluşan bazı sıkıntılar üzerine öğretmenlere sınıflarda kız ve erkek çocukların aynı sıralarda oturtulmaması konusunda hassas davranılması gerektiği konusunda bir mesaj atıyor. Çağdaş uygarlık seviyesine çıkmayı kız ve erkeklerin beraber oturmasına, kızların başlarını açmasına ve alkol tüketmeye bağlayan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Sena Tufan, bu büyük “istihbari bilgiyi” Kemalist eğitime büyük bir saldırı olarak addediyor ve okul müdürünün derhal görevden alınmasını istedi. Bu emri duyan MEB ile Osmangazi kaymakamlığı derhal harekete geçerek müdür beyi işlediği büyük suç(!) üzerine görevden uzaklaştırıyor. 

Kemalist medyanın müdür için hemen İstiklal Mahkemesi kurdurup akabinde asılmasını talep etmemeleri bile insanlık namına bir gelişme olsa gerek.

Görevde uzaklaştırma emri veren Milli Eğitim Bakanlığı da acaba bu uzaklaştırma için acaba hangi gerekçeleri sunacak. “Ahlaki hassasiyet mi?” yoksa “Kemalist vesayetin bekçisi Cumhuriyet gazetesinin emrini yerine getirmek mi ?”

untitled-1-013.jpg

HABERE YORUM KAT

8 Yorum