1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ağrı'da Korucu Dehşeti: 5 Ölü
Ağrıda Korucu Dehşeti: 5 Ölü

Ağrı'da Korucu Dehşeti: 5 Ölü

Ağrı'nın Otlubayır köyünde su nedeniyle çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, 5 kişi hayatını kaybetti. Katliamı yapanın korucu olduğu tespit edildi.

20 Eylül 2010 Pazartesi 10:22A+A-

Daha önce aralarında su nedeniyle tartışma yaşanan Köy Muhtarı Vehbi Aksoy ile köy korucusu Nihat A. bugün köy meydanında kavga etmeye başladı. Olaya Muhtar Aksoy'un yakınlarının karışması ile Nihat A., yanındaki silahla dehşet saçtı. Köy meydanında 5 kişiye ateş ederek öldüren Nihat A., daha sonra jandarma tarafından yakalandı.

Olayda Vehbi, Vahit, Serkan, Sinan, Hakan Aksoy hayatını kaybetti. Olay üzerine köy halkı şok geçirdi. Köy meydanında cenazelerin üstü kapatıldı. Jandarma daha sonra cenazeleri ambulanslarla Ağrı Devlet Hastanesi'ne gönderdi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ağrı Valiliği, merkeze bağlı Otlubayır köyünde çıkan, köy muhtarının da aralarında bulunduğu 5 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı kavgada 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, bugün saat 11.15 sıralarında merkeze bağlı Otlubayır köyü muhtarı Vehbi Aksoy ile gönüllü köy korucusu Nihat Aslan arasında köy hattından eve su hattı çekilmesi meselesinden kavga çıktığı belirtildi.

Saldırıda muhtar Vehbi Aksoy ile yeğenleri Serkan, Sinan, Hakan ve Vahit Aksoy'un öldüğü, Sibel Kılıç, Nurgül Aras ile Ülker Aksoy'un yaralandığı bildirilen açıklamada, yaralıların hayati tehlikesi bulunmadığı ifade edildi.

Olay yerine Murat Jandarma Karakol Komutanlığı Komutanlığından bir tim ile İl Merkez Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Birimi ve Ağrı Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığından komando timinin sevk edildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
"Köyde gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Şüpheli Nihat Aslan ile kavgaya karıştığı değerlendirilen Gökmen Aslan ve Ali Kılıç, Murat Jandarma Komutanlığına götürülerek gözaltına alınmıştır. Olaya karışan şüphelilerin yakınları güvenlik gerekçesiyle kolluk kuvvetleri tarafından Ağrı merkeze getirilmiştir. Olayla ilgili olarak nöbetçi cumhuriyet savcısınca adli tahkikata başlanılmıştır." (İHA)

HABERE YORUM KAT