1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ağızları Kapatıldı ve Sopalarla Kovalandılar!
Ağızları Kapatıldı ve Sopalarla Kovalandılar!

Ağızları Kapatıldı ve Sopalarla Kovalandılar!

AK Parti Milletvekilleri Şevde Beyazıt Kaçar, Gülay Samancı, Nurcan Dalbudak ve Gönül Bekin Şahkulubey'in Meclise başörtülü gelmesi; 28 Şubat sürecinde başörtülülerin yaşadıklarını anımsattı.

01 Kasım 2013 Cuma 12:02A+A-

Yeni Akit'ten Kenan Kıran'ın haberi:


Öğrenci, öğretmen, memur ve asker eşleri; başörtülü oldukları gerekçesiyle zulüm yaşadı. Öğrenciler; başörtülü oldukları gerekçesiyle okullarına alınmadı, okulların önlerine güvenlik güçleri barikat kurdu, başörtülerin örtüleri çekildi ve ağızları kapatıldı, ödül almaları engellendi. Öğrenciler, sivil polisler tarafından sopalarla kovalandı, başları yarıldı. Bursa'da İmam Hatip Lisesi'nde okuyan öğrenci polis baskısından kaçarken ayağını kaybetti.

VEKİL YEMİN EDEMEDİ, 71 YAŞINDA PERUK TAKTI

71 yaşındaki bir hasta "başı açık fotoğrafı olmadığı" gerekçesiyle tedavisini yaptıramadı, peruklu fotoğraf vermek zorunda kaldı. Merve Kavakçı, milletvekili olmasına rağmen Meclis'te yemin edemedi ve milletvekilliği düşürüldü. Eşleri başörtülü askerler, TSK'dan ihraç edildi, askerlerin orduevlerinde yaptığı düğüne anneleri ve akrabaları başörtülü olanlar alınmadı, takı törenleri yağmur altında yapıldı.

TARİH: 27 HAZİRAN 2002

Dönemin İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, 71 yaşındaki Medine Bircan adlı hastaya "başı açık fotoğrafı olmadığı" gerekçesiyle tedavisini yaptırmadı ve Bircan'ın ölümüne neden oldu. Medine Bircan'ın oğlu, annesinin başına peruk takarak çektirdiği fotoğrafla işlem yaptırmak zorunda kaldı.

TARİH: 2 MAYIS 1999 - Ecevit: Bu hanıma haddini bildirin!

Fazilet Partisi İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı, Meclis Genel Kurul salonuna başörtülü olarak girince zorbalık yaşandı. DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, Merve Kavakçı'nın yemin etmesine karşı çıktı ve 'Burası, devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz" dedi. Başını DSP'lilerin çektiği grup ayağa kalktı ve Kavakçı'yı 45 dakika alkışlarla protesto etti, "Dışarı" diye tempo tuttu. DSP'li kadınlar başkanlık kürsüsünü çevrelemeye çalıştı.

 


TARİH: TEMMUZ 1995

Sivas Hemşirelik Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreninde birinci olan başörtülü öğrenci Ayşe Koçak'ın konuşması engellendi. Serpil Güneş adlı hemşire, herkesin gözü önünde Ayşe Koçak'ın ağzını kapattı ve tekme tokat kürsüden indirdi.

TARİH: 9 HAZİRAN 1998

İstanbul Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon Bölümü'nde başörtülü olarak okuyan öğrenciler, final sınavlarına alınmadı. Başörtülü öğrenciler, ağızları kapatılarak gözaltına alındı.

TARİH: 21 ARALIK 1998

Bursa'da Nilüfer İmam Hatip Lisesi'nde üçüncü sınıf öğrencisi iken başı örtülü olduğu için okuluna alınmayan Dilek Gürgen, günlerce okulunun önünde bekledi, jandarma ve polis barikatını aşamadı ve okula giremedi. 21 Aralık'ta yine okulunun önündeydi, yasağa karşı çıktığı gerekçesiyle coplandı, evine dönerken (ders saati içinde) kamyon altında kalarak feci şekilde yaralandı, sağ bacağı diz kapağı hizasından kesildi. Bursa Nilüfer İHL'nin giriş kapısı ve etrafı birkaç metre yükseklikte ve tel örgülerle çevrildi, başörtülü öğrencilerin okula girişleri böyle engellendi!
 


TARİH: 7 KASIM 1998

Manisa'daki 1. Piyade Er Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, 40 yaşın altındaki başörtülü asker yakınları alınmadı. Anneler, tel örgülerden çocuklarını izledi.
 


TARİH: 23 ARALIK 1996

Pilot Teğmen Bünyamin Yapacak ve eşi Medine Çuhacı'nın düğünü orduevinde yapılamadı. Anne ve babalar sırf başörtülü ve sakallı oldukları için asker tarafından kapıdan dışarıda bırakıldı. Takı töreni yağmur altında orduevinin dışında gerçekleştirildi.
 


TARİH: 4 MART 2002 - Başörtüsü zorla çıkarıldı / Öğrenciler mağdur edildi!

Zeytinburnu İHL'de bir öğrencinin başörtüsü polis tarafından zorla çıkarıldı. Başörtülü öğrenciler gözaltına alındı ve otobüslerle okullarından 3-4 kilometre uzaklıktaki değişik semtlere bırakıldı.
 


TARİH: 14 MART 2002 - Sopalarla başlarına vuruldu!

Eyüp İmam Hatip Lisesi'nde okullarına alınmayan öğrenciler, polisin engeliyle karşılaştı. 3 öğrenci, başlarına aldıkları sopa darbeleriyle yaralandı. Zeliha Kaya, Ravzagül Aslan ve Mücahit Koyuncu adlı öğrenciler ile Ahmet Esat Şani adlı öğrenci velisinin başları yarıldı, çok sayıda öğrenci çeşitli yerlerinden yaralandı. Öğrenci velileri de boğazları sıkılarak gözaltına alındı.
 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum