1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan Talibanı Dubai'de Görüşme İddialarını Yalanladı
Afganistan Talibanı Dubai'de Görüşme İddialarını Yalanladı

Afganistan Talibanı Dubai'de Görüşme İddialarını Yalanladı

Afganistan Talibanı, Yüksek Barış Konseyi heyeti ile Dubai'de barış görüşmesi gerçekleştirildiği haberlerini yalanladı. Taliban adına Dubai'de görüşmeler organize eden Mustasim Ağa Can'ın, Taliban içinde yetkili olmadığı vurgulandı.

21 Şubat 2014 Cuma 14:33A+A-

Afganistan Talibanı, hükümet destekli Yüksek Barış Konseyi'nden bir heyet ile Dubai'de bir Taliban heyetinin biraraya geldiği iddialarını yalanladı. 

İngilizce yayın yapan Daily Afganistan gazetesi, Pazar günü Yüksek Barış Konseyi üyesi bir heyetin, 16 kişilik Taliban heyeti ile görüşmek üzere Dubai'ye gittiğini yazmıştı.

Gazetenin iddiasına göre Taliban rejiminin 6 eski bakanı Taliban heyetinin arasında bulunuyordu.

Diğer bir gazete Hasht-e-Subh ise, Karzai'nin sözcüsü Aimal Faizi'den alıntı yaparak, görüşmelerin salı günü Dubai'de yapıldığını öne sürmüştü.

Ancak Taliban, kendi resmi websitesinden yaptığı açıklamayla Kabil rejimiyle söz konusu müzakere iddialarını yalanladı.

Taliban açıklamasında, "Bazı medya organlarında, Mustasim Ağa Can'ın, barış sürecini tartışmak için Birleşik Arap Emirliklerinde Taliban liderleri toplantısı organize ettiği haberleri yer aldı. Afganistan İslam Emirliği, Mustasim Ağa Can'ın bir yetkisi olmadığını ve Afganistan İslam Emirliği'ni temsil etmediğini ilan eder. Dubai'de bir barış görüşmesi olmamıştır, ne kukla Kabil rejimiyle ne de sözde barış konseyiyle" dendi.

2011 yılından bu yana Türkiye'de yaşadığı belirtilen Ağa Can, Taliban liderliğinin Afganistan hükümeti ile barış görüşmeleri yapmak için hazır olduğunu öne sürmüş ve bu açıklama Hamid Karzai tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum