1. HABERLER

  2. HABER

  3. Adem ve Hamit Kardeşlerimiz İstanbul'a Geliyor...
Adem ve Hamit Kardeşlerimiz İstanbula Geliyor...

Adem ve Hamit Kardeşlerimiz İstanbul'a Geliyor...

İki ayı aşkın bir süredir Suriye’de tutulan Adem Özköse ve Hamit Coşkun kardeşlerimizi getirecek Başbakanlığa ait özel uçak Tahran Havalimanından kalkış yapmak üzere.

10 Mayıs 2012 Perşembe 21:58A+A-

18:55 - UÇAK KALKIŞ YAPMAK ÜZERE

Adem Özköse ve Hamit Coşkun kardeşlerimizi getirecek Başbakanlığa ait özel uçağın Tahran Havalimanından 20:30 gibi hareket edeceğe öğrenildi. Bu saatte kalkması durumunda uçağın 23:00-23:30 gibi İstanbul Atatürk Havaalanında olması bekleniyor. Çok sayıda kişinin havaalanında kardeşlerimizi karşılaması bekleniyor.

18:30 - Bu Gece İstanbul'da Olabilirler

Adem ve Hamit kardeşlerimizi İran'dan getirecek uçağın bu gece İstanbul'da Atatürk Havalimanına inmesi bekleniyor. 

18.10 - ADEM: ZOR ŞARTLAR ALTINDA KALDIK

Adem Özköse, Suriye'ye savaş koşullarındaki çocuklar için bir belgesel çekimi yüzünden gittiklerini ama alıkonulduklarını belirterek, şunları anlattı:

Zor günler geçirdik. Zor şartlar altında kaldık. Oraya savaş ortamındaki çocuklarla ilgili belgesel çekimi için gitmiştik. Daha sonra bir köyde alıkonulduk. Suriye hükümetine teslim edildik. Esaret ve cezaevi koşulları zordu. Şu an özgürlüğümüze kavuştuk. Özgürlük dünyanın en güzel şeyiymiş, şu an çok daha iyi anladık. Bizim özgürlüğe kavuşmamıza vesile olan Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri Bakanı, insanı diplomasiyi yürüten İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'a ve özveriyle çalışan herkese teşekkür ediyoruz. Kısa süre içinde dostlarımıza kavuşmayı ümit ediyorum. Şu an öğrendik ki tüm Türkiye bizim serbest kalmamızda tek yürek olmuş. Bu bizi çok sevindirdi. Böyle zor zamanlarda tek yürek olalım. Biz içerideyken pek çok senaryo yazıldı, biz de kafamızda senaryolar yazdık ama en güzel senaryoyu Allah yazdı.

Hamit Coşkun da “Bir aksiyon filminde yaşanabilecek her şeyi yaşadık. Çok zor koşullardan geçtik” diyerek, kurtulmalarına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Gazetecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, sevinç ve heyecan içinde oldukları gözlendi.

Özköse ve Coşkun, Türkiye'den gönderilen uçakla bu gece yurda dönmeleri bekleniyor.

adem-ozkose_hamit-coskun_ihh-bulent-yildirim_iran_ilk-foto.jpg

15:00 - Adem Özköse ve Hamit Coşkun, Başbakan Erdoğan ile telefonda görüştüler.

Suriye'de serbest bırakılan Adem Özköse, Tahran'dan telefonla AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ü aradı.

Özköse, görüşmede, sağlık durumlarının yerinde olduğunu belirterek, yakında Türkiye makamlarına teslim edileceklerini söyledi.  Bu süre zarfında Anadolu Ajansı çalışanlarının gösterdiği gayretten dolayı teşekkür eden Özköse, “Bizimle ilgili haberlerin doğru biçimde ulaştırılmasına büyük katkı sağladınız. Buradan bizim için gayret gösteren herkese, tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz. Yakın zamanda Türkiye'de görüşmek üzere herkese selamlarımı iletiyorum.” dedi.

13:58 – UÇAK TAHRAN’A İNDİ

Adem Özköse ve Hamit Coşkun'u taşıyan uçak, İran'ın başkenti Tahran'a indi. 

Gazeteciler, Tahran'a indikten sonra AA muhabiri Samet Doğan’a yaptıkları açıklamada iyi olduklarını, ailelerine kavuşmayı beklediklerini söylediler. Gazetecilerin kendileri için diplomasi yürüten  Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve İHH Başkanı Bülent Yıldırım'a teşekkür ettikleri bildirildi.

Gazeteciler Tahran'da yakınlarıyla bir araya gelecek ve ardından Türkiye'ye hareket edecekler.

***

Dün gece kardeşlerimizin İran üzerinden serbest bırakılacakları ifade edilmişti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu twitter hesabından Adem ve Hamit'in Suriye'den İran'a doğru yola çıkarıldığını yazmış; bir uçağın Adem ve Hamit'i almak üzere Başbakan'ın talimatı ile İran'a gönderildiğini belirtmişti.

İHH'lı yetkililerin girişimleriyle geçtiğimiz hafta sonu aileleriyle ilk kez telefon konuşması yapan Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un, hafta içinde de ilk görüntüleri yayınlanmıştı.

(Gelişmeleri Aktaracağız…)

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum