1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Abdurrahim Attun’dan “Suriye Devriminin 9. Yılı” Açıklaması
Abdurrahim Attun’dan “Suriye Devriminin 9. Yılı” Açıklaması

Abdurrahim Attun’dan “Suriye Devriminin 9. Yılı” Açıklaması

Hey’et Tahriru’ş-Şam resmi telegram kanalı üzerinden Şer’i Meclis başkanı Abdurrahim Attun’un Suriye devriminin 9. senesine girmesi münasebetiyle “Mubarek Suriye Devriminin 9. Senesinin Eşiğinde” başlıklı görüntülü bir video yayınladı.

19 Mart 2019 Salı 14:49A+A-

Attun konuşmasına şu sözlerle başladı: “Dımaşk Feyha’nın kalbinden çıkan mubarek Suriye devrimi bugünlerde sekizinci senesini geride bıraktı ve şimdi dokuzuncu senesine girmekteyiz. Devrim ve cihad nimetinden ötürü Allah’a hamd olsun.”

Bu yıl dönümünün bir takım manalar taşıdığına değineren Attun’un konuşmasının önemli bölümleri şu şekilde: “Allah yolunda cihad, kişinin Allah’ın rızasını ve ahiret darını isteyerek eda ettiği bir ibaddettir. İkinci mana ise, Şam devrimi açıcı ve utandırıcıdır; mücrim Esed rejimi ve Hizbullah’tan her birinin dillendirdikleri direniş ve mukavemet yalanları ortaya çıkarmıştır.

“Üçüncü mana ise; geçen seneler içerisinde devrim ve cihad rejimi yenilgiye uğratmıştır. Haricilerin ilk kez mücahidleri ve devrimcileri arkadan vurmalarından önce, rejime çökmeye yakın bir duruma geldi. Devrimin rejimi yenilgiye uğratmasıyla rejimi kurtarmak için Hizbullah ve ardından İran milisleri müdahil oldu.”

 “Geçen seneler içerisinde istenilen değişim hareketinde müslüman halkların rolünün önemi ve halklarda bulunan fıtrat ve İslam sevgisinin onları büyük fedakarlıklar yapmaya sevk ettiğini ortaya çıkarmıştır.”

Hey’et Tahriru’ş-Şam Şer’i Meclis başkanı ayrıca, devrimin “cihad”a karıştığını, bu adlardan birinin diğerinden ayrılmadığını, h”erkes için mücahidlerin devrimin ve kazançlarının gerçek hamileri” oldukları ortaya çıktığına değindi.

Son olarak, Şam ehline dua ve devrim ve cihadın ilke ve değerleri üzere sabır sebatı hatırlatarak bunun Şam ehli hakkında şer, hile ve aldatma amacı güden her saldırgan, kindar ve işgalciye karşı yegane silah olduğunun altı çizildi.

Kaynak: İBA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum