Haksöz Haber
  • Kitap / 14:20Milliyetçiliklerin Ortak Zihnî Haritası: "Coğrafyanın Çocukları" yayımlandı
  • Gündem / 14:16Yılbaşından bu yana 23,9 ton uyuşturucu ele geçirildi
  • Gündem / 14:13İstanbul'da ikili eğitim oranı yüzde 19'a düşürüldü
  • Hadis / 12:34Alay etmek - Belki de alay edilen daha hayırlıdır
  • Filistin / 12:29BM raporunda İsrail saldırılarında Filistinli çocukların yaşadıklarına ilişkin sarsıcı tanıklıklar yer aldı
  • Lübnan / 12:26Hizbullah: İsrail koşulsuz çekilmeli
  • Dünya / 12:24Paris'te aşırı sıcaklar nedeniyle kamusal alanda alkol yasağı başlıyor
  • Lübnan / 12:22İşgalci İsrail ordusu ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyine saldırılar düzenledi
  • Dünya / 12:20ABD ordusunun silah ve mühimmat açığının büyüdüğü iddia edildi
  • Teknoloji / 12:17Tesla’ya bir otopilot davası daha: Texas’taki kazaya çifte soruşturma
  • Haber
  • Yorum Analiz
  • Çeviri
  • İslam Dünyası
  • Etkinlik-Eylem
  • Röportaj
  • Basın Açıklaması
  • Kültür Sanat
  • İslam
  • Yazarlar
İstanbul31 °C
Etkinlik Takvimi
ETKİNLİK TAKVİMİ
  1. HABERLER

  2. abdullah yıldız Haberleri

Hayrettin Karaman’ın eserleri bağlamında İslami hareket öncüleriHayrettin Karaman’ın eserleri bağlamında İslami hareket öncüleriAbdullah Yıldız, İslami hareket öncülerinin doğru kavranmasının önemine dikkati çektiği yazısında, bu bağlamda Hayrettin Karaman’ın “İslami Hareket Öncüleri” isimli kitaplarına atıfta bulunuyor.
Biz Müslümanlar namazımızı niçin böyle kılarız?Biz Müslümanlar namazımızı niçin böyle kılarız?
Sermayesi zaman olan insanın buz gibi eriyen ömrüSermayesi zaman olan insanın buz gibi eriyen ömrüAsr Suresi'nde geçen zaman algısını değerlendiren Abdullah Yıldız, ömür sermayesinin kıymetini bilemeyen insanın gerçek bir “hüsran” içinde olacağı beyanını inceliyor.
Seni de Aileni de Kurtaracak Olan Güzel Bir NamazdırSeni de Aileni de Kurtaracak Olan Güzel Bir Namazdır
Hz. İbrahim’in Tevhid BaltasıHz. İbrahim’in Tevhid BaltasıUlusçuluğun yeniden üstün görüldüğü son zamanlarda ırkçı söylemlerin terviç edildiğini söyleyen Yıldız, bunu ancak Hz. İbrahim’in (a.s) “Tevhid baltası”nı ele almak ile aşabileceğimizi belirtiyor.
Dosta Şedid, Düşmana Merhametli Olmak Müslümana Yakışmaz!Dosta Şedid, Düşmana Merhametli Olmak Müslümana Yakışmaz!
“Adam Gibi Adamların Namazı”“Adam Gibi Adamların Namazı”Nûr Suresi’nin 37. ayetini tefsir ettiği bugünkü yazısında Abdullah Yıldız, Allah’ın bu ayette “dünya-âhiret dengesini iyi kuran, ebedîyi fâniye, devamlıyı geçiciye, değerliyi değersize değişmeyen” kullarını örnek gösterip övdüğünü söylüyor.
Ticaret Üniversitesinde Cihad ve Şehadet Kavramları KonuşulduTicaret Üniversitesinde Cihad ve Şehadet Kavramları Konuşuldu
Selahaddin Eyyubi ve Mücadelesinden Ders ÇıkarmakSelahaddin Eyyubi ve Mücadelesinden Ders ÇıkarmakAbdullah Yıldız, Yeni Akit’teki yazısında Selahaddin Eyyubi ve mücadelesinden alınacak dersleri mercek altına almış.
“Mehmet Görmez’in 33 Unutulmazı”“Mehmet Görmez’in 33 Unutulmazı”
Âlimlere Saygılı Âlimlerimiz Vardı…Âlimlere Saygılı Âlimlerimiz Vardı…Çeşitli ihtilâf ve ayrılıklar içinde yorgun ve bitkin düşen günümüz Müslümanlarının, ilk nesillerin örnek ahlâkını kuşanmadan, çok özlediğimiz “İslâmî dirilişi” gerçekleştirmeleri beklenebilir mi? 
Hocalarım! Yetsin Artık, Yorulduk Artık Nizalarınızdan!Hocalarım! Yetsin Artık, Yorulduk Artık Nizalarınızdan!
Bugün İçin Hicret Bilinci Ne İfade Ediyor?Bugün İçin Hicret Bilinci Ne İfade Ediyor?“Bugün için ‘hicret’; kendimizi ve başkalarını İslâmlaştırma cihad ve niyeti içinde olmak, ayrıca kötülükleri ve günahları terk etmektir. ‘Hicret bilinci’ de sürekli bu gayret ve niyette olmaktır.”
Muş İlci İnşaat Kız Anadolu İHL’de “Namaz Bilinci” KonferansıMuş İlci İnşaat Kız Anadolu İHL’de “Namaz Bilinci” Konferansı
Darbenin Yıldönümünde Sisi Cuntası Protesto Edildi (FOTO)Darbenin Yıldönümünde Sisi Cuntası Protesto Edildi (FOTO)Özgür-Der, Mısır’da darbenin yıldönümünde Sisi cuntasını lanetledi ve R4BIA direnişini selamladı. Saraçhane Parkında yapılan eylemde Gazze, Suriye ve Iraklı kardeşlerimiz de unutulmadı.
Adana'da Mısır'ın 529 İdam Kararı Tel'in EdildiAdana'da Mısır'ın 529 İdam Kararı Tel'in Edildi
Suriye ve Mısır Güncelinde Yol Haritamız KuranSuriye ve Mısır Güncelinde Yol Haritamız KuranKuran-Hayat Temelli konferansların ilki olan ‘Suriye ve Mısır Güncelinde Yol Haritamız Kuran’ konulu konferansı Abdullah Yıldız sundu.
Eynesil’de Kuranı Anlamak SemineriEynesil’de "Kur'an'ı Anlamak" Semineri

DÜŞÜNCE PLATFORMU

  • SELAHADDİN E. ÇAKIRGİL‘Onların ‘kalb'leri seninle, kılıçları sana karşı!.'MURAT KAYACANAhirette nimetlere hasret kalmakENVER CANPeygamberi iletişim ve nezaket ahlakıHAMZA TÜRKMENTürkiye’nin istikamet arayışında - “Bölgesel modellik ve liderlik meselesi” -3OSMAN SEVİM“İki eda arası” ya da muhasebe de davaya dâhil!
  • VEYSİ SELİMOĞLUBir hasta odasında, sabrın ve tevekkülün sessiz dersi Mehmet Şerefoğlu’naMUSTAFA YILMAZHer hicret bir inkılabdırMURAT AYARİstanbul Erkek Lisesi’nde egemenlik, akran zorbalığı ve beyin göçü kıskacıİSMAİL CEYRANEmanetin gölgesinde yaşamakM. HASİP YOKUŞKudüs'e kim vali olacak?
ÇOK OKUNANLAR
30
7
1
  • El-Meccd, bir kışkırtma hareketini daha boşa çıkardıEl-Meccd, bir kışkırtma hareketini daha boşa çıkardı
  • Ekin Yayınları'ndan indirimli kitap setleriEkin Yayınları'ndan indirimli kitap setleri
  • Washington ile Tahran arasındaki mutabakat ve Suriye’nin konumuWashington ile Tahran arasındaki mutabakat ve Suriye’nin konumu
  • Soykırımcı Netanyahu, Nazilerin ağzıyla konuşuyorSoykırımcı Netanyahu, Nazilerin ağzıyla konuşuyor
  • Müslüman dünyası yapay zekâ, inanç ve insan onuru mücadelesiyle nasıl başa çıkacak?Müslüman dünyası yapay zekâ, inanç ve insan onuru mücadelesiyle nasıl başa çıkacak?
  • İsrail’i felce uğratma tehdidi oluşturan Haredi’lerin askerlik reddine karşı ayaklanmasıİsrail’i felce uğratma tehdidi oluşturan Haredi’lerin askerlik reddine karşı ayaklanması
  • Anti-Siyonist Yahudi Kongresi yeni bir siyasi gelecek çağrısıAnti-Siyonist Yahudi Kongresi yeni bir siyasi gelecek çağrısı
  • Alay etmek - Belki de alay edilen daha hayırlıdırAlay etmek - Belki de alay edilen daha hayırlıdır
  • "Sarı Hat" Gazze’ye yaklaşıyor"Sarı Hat" Gazze’ye yaklaşıyor
  • “Onlar ise oradaki delillerden yüz çevirmektedirler”“Onlar ise oradaki delillerden yüz çevirmektedirler”
Haksöz Haber
  • Künye-İletişim
  • Günün Haberleri
  • Gizlilik Politikası
  • Mektup
Tüm Hakları Saklıdır © 2001

Haksöz Haber

 |  0 212 524 10 28  | 

    Günün Öne Çıkan Haberleri

    • El-Meccd, bir kışkırtma hareketini daha boşa çıkardı
    • Ekin Yayınları'ndan indirimli kitap setleri
    • Washington ile Tahran arasındaki mutabakat ve Suriye’nin konumu
    • Soykırımcı Netanyahu, Nazilerin ağzıyla konuşuyor
    • Müslüman dünyası yapay zekâ, inanç ve insan onuru mücadelesiyle nasıl başa çıkacak?
    • İsrail’i felce uğratma tehdidi oluşturan Haredi’lerin askerlik reddine karşı ayaklanması
    • Anti-Siyonist Yahudi Kongresi yeni bir siyasi gelecek çağrısı
    • Alay etmek - Belki de alay edilen daha hayırlıdır
    • "Sarı Hat" Gazze’ye yaklaşıyor
    • “Onlar ise oradaki delillerden yüz çevirmektedirler”
    • Kalkınma Yolu'nda ilk hedef demir yolu hattının tamamlanması
    • BM raporunda İsrail saldırılarında Filistinli çocukların yaşadıklarına ilişkin sarsıcı tanıklıklar yer aldı
    • Tesla’ya bir otopilot davası daha: Texas’taki kazaya çifte soruşturma
    • Eşitsizlik Çağı’nda Dünya Kupası
    • Hizbullah: İsrail koşulsuz çekilmeli