1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. ABD’nin Kudüs’ü İlhak Girişimi Kocaeli’de Protesto Edildi
ABD’nin Kudüs’ü İlhak Girişimi Kocaeli’de Protesto Edildi

ABD’nin Kudüs’ü İlhak Girişimi Kocaeli’de Protesto Edildi

ABD’nin “Yüzyılın Anlaşması” adı altında Kudüs’ü ilhak girişimi Kocaeli’de Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu üyesi kuruluşların gerçekleştirdiği bir eylem ile protesto edildi.

31 Ocak 2020 Cuma 16:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cuma çıkışı İzmit merkezdeki Fevziye Camii avlusunda gerçekleştirilen eylemde ABD’nin Kudüs’ü Siyonist İsrail’e peşkeş çeken “Yüzyılın Anlaşması” projesi protesto edildi.

Abdulkadir Yardımcı’nın Kur’an tilavetiyle başlayan eylemde aynı zamanda Platform’un dönem sözcüsü olan Memur-Sen İl Başkanı Şahin Yaşlık basın açıklaması metnini okudu. “Kudüs’e Selam, Direnişe Devam!” ve “Kudüs İslam’ındır! Müslümanlar, Birleşin!” yazılı iki pankartın açıldığı eylemde emperyalist ABD ve Siyonist İsrail’e tepki içerikli dövizler taşınarak sloganlar atıldı.

Abdulkadir Yardımcı’nın yaptırdığı duayı müteakip eylem sona erdi.

6927.jpg

6926-001.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde
Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu,
Varıp eşiğine alnımı koydum
Sanki bir yer altı nehri çağlıyordu…

Sevgili katılımcılar, Değerli basın mensupları;

Basın açıklamamıza başlamadan önce Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde yaşamını yitiren tüm kardeşlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kısa sürede yaraların sarılmasını, mağduriyetlerin giderilmesini ve yardımların ihtiyaç sahiplerine en hızlı ve doğru biçimde ulaştırılmasını sağlayan devletimize, tüm sivil toplum örgütlerine ve birlik beraberlik örneği gösteren aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Yine Avrupa Parlemontusunda yaşanan, ırkçı Yunan vekilin bayrağımıza karşı yapmış olduğu çirkin provokasyonu şiddetle kınıyoruz. Avrupanın şımarık ve ırkçı çocuklarına en güzel cevabı bin yıldır veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.

Bir başka provokasyonda bu coğrafyada akan kan ve gözyaşının sebebi olanlar tarafından, sözde “Barış Planını” verdikleri ama gerçekte Filistin’i yok etme, Kudüs’ü esir ve işgal etme planını açıklayarak gerçekleştirildi.

Elleri Müslüman kanıyla kirlenmiş emperyalist ABD ve Ortadoğu’nun bağrına bir hançer gibi saplanmış İsrail, kendi geleceklerini inşa etmek ve garanti altına almak uğruna, ilk kıblegahımız Mescid-i Aksayı ve Kudüs’ü işgal ederek, dünyadan tedricedilmiş, göstermelik Filistin Devleti vaadiyle hain planlarını sinsice devreye koymaya kalkıyorlar.

Lanet olsun sizin Barış Planınıza. Lanet olsun sizin ikiyüzlü, yalan ve hile dolu, kan ve gözyaşı kokan sözlerinize.

Lanet olsun hain plana…

Ellerindeki kitle imha silahlarına güvenen, Müslüman coğrafyasının dağınıklığını ve iç çekişmelerini fırsat bilerek, Filistin halkına bir dayatmayı zorluyorlar. Yüzyılın delisi Trump, utanmadan “Hiçbir zaman için tarihin karanlık günleri, İsrail halkı için geri gelmeyecektir” açıklamasında bulunuyor.

Ant olsun ki sana gün yüzü göstermeyeceğiz. Her gün yeniden imanımızı kuşanacak, senin planlarına esir olmayacağız. Hz. Ömer’in emanetini, Selahattin Eyyübi’nin rüyasını, Sultan Süleyman’ın mirasını sana bırakmayacak, Abdülhamit’in davasını yere düşürmeyeceğiz.

Ey Kudüs, Mazlum Mescid-i Aksa;

Seni nesiller boyunca İbrahimî yaşayışın merkezi yapacak ve Filistin’i zulmün pençesinden kurtarıp özgürleştirmek için her nefeste bin kere sana yemin içeceğiz.

Sözde Barış Planının ciddiye alınacak bir tarafı olmamakla beraber, Devlet ve ümmet olma bilicine kavuşamamış içimizdeki hainleri de unutmayacağız. Filistin’e sahip çıkmak yerine emperyalistlere uşaklık yapan Suudi Arabistan’ı da, Birleşik Arap Emirliklerini de, Bahreyn ve Mısır’ı da not ediyoruz. Libya’yı, Irak’ı ve Suriye’yi kana bulayanlarla beraber iş tutmak, İslam’a ve onun temsilcisi efendimiz Hz. Muhammed’e (SAV) ihanettir. Ve hainlere hesap elbet birgün, en ağır şekilde kesilecektir.

Kahrolsun küresel emperyalizm…

ABD’nin gelmiş geçmiş en dengesiz başkanı, katil Trump, Filistinlileri ebediyen yurtlarından sürmeyi hedefleyen “Yüzyılın Anlaşması” adını verdiği planını, herkesçe malum olan emperyalizmin genel hukukunu bile hiçe sayarak, yanına bir başka katil Netenyahu’yu da alarak dünyanın gözüne baka baka deklare edilmiştir.

Özellikle Kudüs’ün statüsü konusunda tamamen sapkın bir inançtan hareketle oluşturulan iddianın ve teröre dayanan eylemlerinin meşrulaştırılması amaçlanmaktadır. Başka bir ifadeyle, ilk günden itibaren gerçekleştirdiği terör eylemleriyle ayakta kalmaya çalışan Siyonist İsrail’in ABD tarafından desteklenmesi, terörün meşrulaştırılması ve yaygınlaştırılması noktasında kirli bir iş birliğidir.

Bu işbirliğini bozacak, İsrail bu topraklardan sökülüp atılıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Katil İsrail Filistin’den Defol…

Açıklanan bir anlaşma değil, anlaşma makyajlı savaş çağrısıdır. Nihayetinde ölü doğmuş bir anlaşmadır ve açık bir şekilde Müslümanların yok sayılmasıdır. Sözde işgal edilmiş topraklardan biraz toprak vaadiyle, milyonlarca Filistinli kardeşimiz vatansız ve topraksız bırakılmak istenmektedir.

Tarihi süreç boyunca uğruna binlerce şehit verilmiş topraklar için para vereceklerini söylemeleri de İslam’ı ve cihat ruhunu bilmediklerinin ispatıdır. Kudüs satılık değildir. Kimse bir şeyler verelim de siz burayı bize bırakın edepsizliğine de girmesin. Türk milleti olarak Filistin topraklarını ve Mescid-i Aksa’yı namus kabul ediyor, cennetmekan Abdülhamit Hanın emanetini korumaya yemin ediyoruz.

Filistin küçültülecek, Kudüs bütünüyle işgal edilecek, Filistinliler vatanlarından çıkarılacaktır. Ve bizden buna razı olmamız istenmektedir.

Filistin Müslümanların onuru, Kudüs bizim namusumuzdur. Kudüs özgür olmadıkça bu topraklarda barış olmayacak, siyonizmin köpekleri rahat uyuyamayacaktır.

Değerli katılımcılar, ABD ve İsrail, altmış yılı aşan kan ve zulüm devleti tasarımıyla başaramadıkları büyük İsrail ve yok edilmiş Filistin hayalini, şimdi de bu sinsi yolla gerçekleştirmeyi deniyor. Postalla, kanla olmadı, kravatla ve kalemle masa başında halledelim istiyorlar.

Bu anlaşmayı önemseyen, irdeleyen, konuşmaya ve uzlaşmaya değer görenleri uyarıyoruz. Filistin bir mihenk taşıdır. Kudüs düşerse İslam düşer. Mescid-i Aksa’ya yeltenen sizin namusunuza yeltenmiştir. Ne zaman uyanacak ve bu hain planın parçası olmaktan vazgeçeceksiniz.

Filistin’in düşmanı, Kudüs’ün satıcısı, Filistinlilerin soykırımcısı olanlara ortak mı olacaksınız. Bu kan ve gözyaşı sizi de boğar ve gün gelir o kan ve gözyaşı sizi de bulur.

Kudüs’e özgürlük Filistin’de barış…

Hiç kimse, Filistin’e el koymaya, İsrail’e yol vermeye, ABD’ye refakat etmeye yeltenmesin. Bu coğrafya, insani değerleri herkese sunma noktasında cömert, insanlıktan nasipsiz her özneye, her devlete ve her zihniyete haddini bildirecek kadar mert insanların ve inanmışların coğrafyasıdır.

Irak, Suriye, Afganistan ve daha birçok müslüman ülke, ABD’nin ne işe yaradığını, vaat edilmiş topraklar için neler yaptığını yaşayarak ve zulmün her çeşidini görerek test etti. Filistin bir yüzyılı kan ve gözyaşı ile geçirdi.  ABD şimdi “Bak elimde silah değil, kalem var” şirinliğiyle yeni bir yol, yeni bir son arıyor. Bu bu kirli senaryoları onların başına yıkacak, ABD’ye ve köpeği İsrail’e haddini bildireceğiz.

Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde
Götür müslümana selam diyordu
Dayanamıyorum bu ayrılığa
Kucaklasın beni İslâm diyordu

Bilinsin ki, Filistin ne İsrail’in hedeflediği kadar küçük ne de ABD’nin düşündüğü kadar aciz bir devlettir. Bilinsin ki, intifada sadece Filistin’e ve Filistinlilere ait değil, bütün insanlığa ve yerküreye hâkim bir bilinçtir. Bu planın tek olumlu yanı, emperyalizme ve Siyonizmekarşı küresel intifada çağrısının karşılık bulmasını hem kolaylaştıracak hem hızlandıracak olmasıdır.

ABD ve İsrail şunu bilsin; içinde bağımsız Filistin’in, özgür Kudüs’ünolmadığı hiçbir sözleşme, anlaşma ve planda, imzamız da rızamıza da olmayacaktır.

İşgal bitecek, İsrail gidecek!

Kahrolsun ABD Emperyalizmi, Kahrolsun İsrail İşgali!

Filistinliler için cehenneme dönüştürülmüş bir hayattan İsrail halkına cennet oluşturulamayacak.İsrail, işgal ettiği topraklardan çekilmeden barış olmaz, olamaz. Topraklarından sürülmüş 6 milyonu aşkın Filistinli evlerine dönmeden barış olmayacak, biz de ülke ve ümmet olarak buna razı olmayacağız.

Buradan bütün dünyaya haykırıyoruz:

Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlarında yanında zulme karşı durmaya devam edeceğiz.

Değerli Dostlar, biz vicdanın sesiyiz.Bütün sesleri sustursalar da vicdanın sesini susturamazlar. Bizler Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülü olarak, tarihe ve insanlığa karşı sorumluluğumuzun gereği olarak susmayacağız. Müslümanlar, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, Filistin meselesinde, Kudüs meselesinde ve Mescidi Aksa hakkında asla duyarsız kalamazlar.

Kudüs'ü savunmak, gerçek manada İslam’ı savunmaktır!

Açık söylüyoruz; TBMM de bulunan tüm partilerin ortak bildiri ile kınadığı bu “ Kanlı Planı” yok etmek için ne gerekiyorsa yapacağız.

Orta Doğu’dan defol ABD,Orta Doğu’dan defol İsrail.

Kudüs namusumuz, ilk kıble Mescid-i Aksa onurumuzdur.Onurumuza ve haysiyetimize dokundurmayacağız.

Ya Rabbî! Miraca şahitlik ettirdiğin Kudüs'ün özgürlüğünebizleri de şahit kıl!

Yaşasın bağımsız Filistin, yaşasın Müslümanların onurlu mücadelesi.

Değerli katılımcılar, kıymetli basın mensupları;

Bugün burada bizi yalnız bırakmayan, kalbi Kudüs için atan, ruhunda Mescid-i Aksanın hüznünü yaşayan,dualarıyla zulüm gören kardeşlerimizin yanında olan sizlere ve basın mensupları arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

6928-001.jpg

6929-001.jpg

6930-001.jpg

6931-001.jpg

6932-001.jpg

6933-001.jpg

6934-001.jpg

HABERE YORUM KAT