1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD'deki "Demokrasi Baharı"nda Dördüncü Gün: 100 Gözaltı
ABD'deki "Demokrasi Baharı"nda Dördüncü Gün: 100 Gözaltı

ABD'deki "Demokrasi Baharı"nda Dördüncü Gün: 100 Gözaltı

ABD'nin başkenti Washington'da “paranın siyasetteki etkisi”ni protesto için düzenlenen “Demokrasi Baharı” adlı gösterilerin dördüncü gününde yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı.

14 Nisan 2016 Perşembe 23:50A+A-

ABD Kongre binası önünde toplanan yaklaşık 200 göstericiden yaklaşık 100'ü, “yasa dışı” gösteri yaptıkları gerekçesiyle polisin uyarmasına rağmen bina önünden ayrılmayınca haklarında işlem yapılmak üzere gözaltına alındı.

Amerika siyasetinin “paranın etkisinden arındırılması” gerektiğini savunan eylemcilerin bir kısmı ise Kongre binasının karşısındaki parkta sloganlar atarak protestolarını sürdürdü.

Kongre binasının yanında polisin belirlediği bölgeye götürülen göstericilere kelepçe takılmadı. Gözaltına alınacaklarını bilerek eylem yapan protestocular, polisin birkaç saat süren “güvenlik” soruşturmasından sonra serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar, parkta bekleyen diğer göstericilerin yanına döndü.

“Seçimler Âdil ve Özgür Değil”

Amerika siyasetinin yozlaştığını, seçimlerin de âdil ve özgür olmadığını savunan protestocular ilk olarak pazartesi günü Kongre önünde toplanmış, ilk günkü eyleme binden fazla kişi katılmıştı. İlk günkü gösterilerde 400 kişinin gözaltına alındığı açıklanmıştı.

İlerleyen günlerde gösteriye katılanların sayısı da gözaltına alınanlar da giderek azaldı. Bugünkülerle birlikte gözaltına alınanların sayısının 700'e yaklaştığı ancak bu kişilerin neredeyse tamamının serbest kaldığı açıklandı.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum