1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD'de Polisin Siyahilere Yönelik Şiddeti Protesto Edildi
ABD'de Polisin Siyahilere Yönelik Şiddeti Protesto Edildi

ABD'de Polisin Siyahilere Yönelik Şiddeti Protesto Edildi

ABD'de Chicago'da öldürülen Paul O’Neal adlı siyahi genç için adalet arayan yüzlerce protestocu kentin caddelerini trafiğe kapattı.

08 Ağustos 2016 Pazartesi 08:41A+A-

Chicago’da, olayın meydana geldiği 28 Temmuz'dan bu yana düzenlenen protesto gösterileri, farklı etnik grupların yoğun katılımıyla devam ediyor.

Millennium Parkı’nda toplanan yüzlerce kişi, O’Neal'ın ölümünü ve Amerikan polisinin siyahilere yönelik şiddetini protesto etmek için yürüdü.

Chicago polisinin atlı, bisikletli, yaya olarak güvenliği sağladığı yürüyüş sırasında; “Paul O’Noel için adalet”, “Irkçı polis terörüne hayır” ve “Amerika asla mükemmel olmadı” yazılı dövizler taşındı. Amerikan polisi tarafından öldürülen siyahilerin fotoğraflarının yer aldığı pankartların da açıldığı eylemde göstericiler, “Siyahilerin hayatı da önemlidir”, “Ellerimi kaldırdım, ateş etme” ve “Adalet yoksa, barış da yok” şeklinde slogan attı.

Yürüyüş güzergahı olarak, kentin sembollerinden Michigan Caddesi gibi önemli cadde ile birçok köprüyü belirleyen göstericiler, kavşaklarda ve köprülerde kısa süreli oturma eylemleri gerçekleştirdi. Chicago trafiğini olumsuz etkileyen eylem, başladığı yer olan Millennium Parkı’nda göstericilerin el ele tutuşmasıyla sona erdi.

Polisin açıklamasına göre, 28 Temmuz akşamı lüks bir araç çalan ve polis ekipleri tarafından vurularak gözaltına alınan Paul O’Neal kurtarılamadı.

Olaydan yaklaşık bir hafta sonra, Chicago Polis Departmanı genci vuran polis memurunun vücut kamerasının kayıtta olmadığını açıklayarak, olayda görevli diğer ekiplerin görüntülerini kamuoyu ile paylaştı. Görüntülerde genci vuran polisin arkadaşları tarafından kutlanması O’Neal ailesi ve kamuoyunun tepkisine yol açtı. Olayı “cinayet” olarak niteleyen O’Neal ailesi, sorumluların cezalandırılmasını istedi. 

AA

HABERE YORUM KAT