1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD'de Kongre Binası Önünde 400 Gözaltı
ABD'de Kongre Binası Önünde 400 Gözaltı

ABD'de Kongre Binası Önünde 400 Gözaltı

Washington'da Kongre binası önünde yapılan gösteride yaklaşık 400 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

12 Nisan 2016 Salı 12:15A+A-

ABD’nin başkenti Washington’da “siyaset, para ve çıkar gruplarının ilişkisi”ni protesto etmek amacıyla Kongre binası önünde yapılan gösteride yaklaşık 400 kişi gözaltına alındı.

Kongre binası önünde toplanan ve “Demokrasi Baharı” adlı grubu temsil eden göstericiler, “Parayı Siyasete Sokma!”, “Herkesin Bir Oy Hakkı Var!” yazılı pankartlar taşıdı.

“Hükûmet Zengin Çıkar Gruplarının Kontrolü Altında”

Gösteriyi organize edenlerden Kai Newkirk, basın açıklaması yaparak, ABD’deki demokrasi algısını eleştirdi.

Newkirk, “Bizim hükûmetimiz zengin çıkar gruplarının kontrolü altında. Kongre ise bu konuda sessiz. Bugün bunun böyle devam etmeyeceğini söylüyoruz.” dedi.

Göstericiler, kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde büyük şirketlerin destekledikleri başkan adaylarına yüz milyonlarca dolar bağış yapacaklarını açıklamasını da protesto etti.

“400 Gözaltı”

ABD’de internetten yayınlanan “Genç Türkler” adlı televizyon programının sunucusu Cenk Uygur da göstericilere destek verdi.

Washington polisi, “yasa dışı” gösteri düzenledikleri gerekçesiyle kalabalığa önce uyarı yaptı. Gözaltına alınacaklarını bilen ve buna itiraz etmeyen çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınanların sayısının 400 civarında olduğu belirtildi. Cenk Uygur'un da gözaltına alınanlar arasında olduğu bildirildi.

Göstericilerin büyük bölümünün başkente yaklaşık 220 kilometre uzaklıktaki Philadelphia’dan 10 günlük bir yürüyüşle geldiği ifade edildi.

Washington'da siyaset ile para arasındaki ilişkiyi eleştiren gösterilerin hafta boyunca devam etmesi bekleniyor.

AA

HABERE YORUM KAT