1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD’de İki Başörtülü Öğrenci Saldırıya Uğradı!
ABD’de İki Başörtülü Öğrenci Saldırıya Uğradı!

ABD’de İki Başörtülü Öğrenci Saldırıya Uğradı!

ABD’de iki başörtülü üniversite öğrencisinin saldırıya uğradığı bildirildi.

11 Kasım 2016 Cuma 10:00A+A-

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki San Diego ve San Jose devlet üniversitelerinde başörtülü iki öğrencinin saldırıya uğradığı kaydedildi.

Sputnik’te yer alan habere göre ilk olay San Diego Üniversitesi’nde yaşandı.

Üniversite polisinden yapılan açıklamada, iki erkek öğrencinin, “inancı ve başkanlığa seçilen Donald Trump hakkındaki yorumları” nedeniyle başörtülü bir öğrenciye saldırdıkları belirtildi. Saldırının okulun otoparkında gerçekleştiği ve zanlıların 18 yaşındaki öğrencinin aracını da gasp ederek kaçtıkları kaydedildi. Saldırının sözlü gerçekleştiği ve öğrencinin fiziksel bir zarara uğramadığı kaydedildi. Polisin konuya ilişkin soruşturma başlattığı öğrenildi.

Üniversite rektörü Elliot Hirshman saldırıyı kınayarak “nefret suçu”nun kampüsteki birlik ruhuna zarar vereceğine dâir uyarıda bulundu.

“Başörtümü ve Saçımı Çekti”

Diğer bir olay ise San Jose Üniversitesi’nde yaşandı.

Psikoloji öğrencisi Esra Altun, olaya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, 3. kattaki otoparkta aracına binmek üzereyken bir saldırganın arkasından gelerek başörtüsünü ve saçını çektiğini söyledi. Birkaç saniye süren hadise sırasında nefes almakta zorlandığını ve mücadele ederek saldırgandan kurtulduğunu anlatan Altun, saldırganın hiçbir şey söylemeden gittiğini belirtti.

Olayın “nefret suçu” olduğunu belirten ve Trump’ın başkanlığa seçilmesinden bir gün sonra yaşanmasına dikkat çeken Altun, “Eğer başka bir nedenle bana saldırdıysa bu ilginç bir rastlantı olmalı.” dedi.

Okulun Müslüman Öğrenciler Derneği Başkanı Doaa Abdelrahman, saldırının Trump’ın seçim kampanyasıyla ilintili olduğunu savunarak, “Irkçılık her zaman vardı ama Trump bunu daha da ateşledi.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT