1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD Suriye’de Direniş Güçlerinin Toplantısını Vurdu
ABD Suriye’de Direniş Güçlerinin Toplantısını Vurdu

ABD Suriye’de Direniş Güçlerinin Toplantısını Vurdu

Suriyeli direnişçilerin toplantısına ABD tarafından düzenlenen saldırıda, Fetih Ordusu Askeri Komutanı Serakip ile birlikte üst düzey komutanlar şehit oldu.

09 Eylül 2016 Cuma 01:25A+A-

İran ve Rusya destekli Esed çeteleri ile Fetih Ordusu’nun Halep savaşı sürerken, ABD hava kuvvetleri de Esed’i rahatlatmak için harekete geçti. Fetih Ordusu’nun komutanları Halep kuşatmasını yarmak için toplantı yaptığı esnada toplantı yerinin istihbaratını alan ABD uçakları toplantıyı vurdu.

Bombardımanda Şam’ın Fethi (Fethu’ş-Şam) Cephesi liderlerinden komutan Ebu Hacer el-Humsî, Fetih Ordusu Genel Askeri Emiri Ebû Ömer Serakibî, komutan Ebû Halid Lübnânî şehid düştü. Şam’ın Fethi Cephesi’nden komutan Ebû Müslim eş-Şâmî ise yaralı kurtuldu.

Esed ve Rus uçaklarının zaten bombardıman yaptığı güney Halep’te ABD uçaklarının da devreye girmesi, ABD ve Rusya’nın Halep’in kuşatmada kalması için anlaştıklarını gösteriyor, böylece Muhaliflerin Esed’e üstün gelmesini önlemeye çalışıyorlar. Esed için Halep’in kuşatma altında kalması ise 300 bin Sünni Müslümanın açlıktan kırılması ve Muhaliflerin elinin zayıflaması anlamına gelmekte.

Fetih Ordusu ise Halep’in kuşatmada kalmasına son vermek için saldırılarını artırdı. Özellikle Şam’ın Fethi Cephesi’nin bombalı araçlarla Esed’e ağır darbeler vurması bu hafta bekleniyor.

Kaynak: Ümmeti İslam

HABERE YORUM KAT

4 Yorum