1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SOMALİ

  4. ABD Somali'de Eş Şebab bahanesiyle çocukları katletti
ABD Somali'de Eş Şebab bahanesiyle çocukları katletti

ABD Somali'de Eş Şebab bahanesiyle çocukları katletti

ABD insansız hava araçları Somali'de sivilleri hedef alan bir başka saldırı gerçekleştirdi.

30 Temmuz 2020 Perşembe 13:59A+A-

ABD'nin Somali'deki hava saldırılarında siviller can vermeye devam ediyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, saldırı Somali'nin güney kesiminde yer alan Orta Cubba bölgesine bağlı Jilib yerleşimi yakınlarında gerçekleştirildi.

29 Temmuz günü öğle saatlerinde insansız hava aracıyla gerçekleştirilen saldırıda 8, 12 ve 13 yaşlarında üç Somalili çocuk katledildi.

Bölge kaynakları, ABD saldırısında öldürülen çocukların görüntülerini sosyal medya aracılığıyla paylaştı.

ABD'nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM), saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırıda Eş Şebab mensuplarının hedef alındığını iddia etti.

AFRICOM, saldırıda bir Eş Şebab üyesinin öldüğünü ve bir diğerinin de yaralandığını öne sürerken, sivil kaybı olmadığını savundu.

ABD, Somali'de düzenlediği saldırılarda ölen sivilleri çoğunlukla kabul etmezken, kimi zaman ise saldırılardan aylar sonra yaptığı açıklamalarda sivil kayıplar yaşandığını doğruluyor.

ABD saldırıları artıyor

Donald Trump döneminde ABD'nin Somali'deki hava saldırılarında artış yaşanmış durumda.

Uluslararası Af Örgütü, son üç yıl içerisinde ABD'nin insanlı ve insansız hava araçlarının Somali'de düzenlediği hava saldırılarını yüzlerle ifade ediyor.

Bu saldırılarda ABD, hiçbir sivilin ölmediğini iddia ediyor olsa da, bağımsız insan hakları kuruluşları ve yerel kaynaklar saldırılarda çok sayıda sivilin öldüğünü belirtiyor.

ABD'nin bölgedeki birçok saldırıda da Eş Şebab bahanesiyle sivilleri vurduğu ve sivil ölümlerini inkar ettiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT