1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD Polisi Bir Meksikalı'yı Öldürdü
ABD Polisi Bir Meksikalı'yı Öldürdü

ABD Polisi Bir Meksikalı'yı Öldürdü

ABD’de Meksikalı bir göçmenin polis kurşunuyla öldürülmesi ülkenin batısındaki Seattle kentinde protesto edildi.

19 Şubat 2015 Perşembe 13:40A+A-

ABD’nin Washington eyaletindeki tarım kenti Pasco’da Meksikalı Antonio Zambrano-Montes’in taş attığı gerekçesiyle polis tarafından öldürülmesine tepkiler büyüyor.

Pasco’da yüzlerce kişinin katıldığı protestoların ardından eyaletin en büyük kenti Seattle’da da eylem düzenlendi.

Göstericiler ABD polisini, Latin Amerikalıların oluşturduğu Hispaniklere karşı aşırı güç uygulamakla suçladı. Meksika hükümeti de olayı kınadığını açıkladı.

Zambrano-Montes, Pasco kentinde altı ayda öldürülen dördüncü Hispanikti.

'İngilizce bilmiyordu'

35 yaşındaki Zambrano-Montes, Meksika’nın Michoacan eyaletinden ABD’ye göçen bir tarım işçisiydi.

Zambrano-Montes, 10 Şubat’ta polisle girdiği bir tartışmada taş attığı gerekçesiyle polis tarafından birkaç el ateş edilmesinin ardından hayatını kaybetti.

Ateş eden polisler Ryan Flanagan, Adam Wright ve Adrian Alaniz olayın ardından izne çıkarıldı ve haklarında soruşturma başlatıldı.

Olay sonrası Pasco Polis Departmanı’ndan yapılan açıklamada Zambrano-Montes’in uyarıları dinlemediği belirtildi.

Zambrano-Montes’in ailesi ise iki çocuk babası adamın İngilizce bilmediğini söyledi. Görgü tanıkları, polisin çıkan tartışmada öncelikle şok tabancası kullandığını ifade ediyor.

Görüntüleri Youtube’da yayınlanan olayda, Zambrano-Montes polisle tartıştıktan sonra karşı kaldırıma geçiyor. Peşinden gelen polis bir süre sonra elinde herhangi bir silah, taş ya da bıçak olmayan adama ateşi ediyor.

Hispanik grupların savunucularından Consejo Latino, Salı günü yaptığı açıklamada olayda insan hakları ihlali olduğunu söyleyerek, soruşturmanın bu yönde devam ettirilmesi gerektiğini ifade etti. Polislerden Flanagan’ın daha önce de insan hakları ihlalleri yaptığı belirtildi.

Reuters

HABERE YORUM KAT