1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD, IŞİD'e Karşı Birleşik Ortak Görev Gücü Kurdu
ABD, IŞİD'e Karşı Birleşik Ortak Görev Gücü Kurdu

ABD, IŞİD'e Karşı Birleşik Ortak Görev Gücü Kurdu

ABD Merkez Komutanlığı, IŞİD mücadelesinde ABD'nin yanı sıra 30 ülkeden askeri personeli bünyesinde barındıran Birleşik Ortak Görev Gücü’nü kurdu.

09 Aralık 2014 Salı 03:04A+A-

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), IŞİD ile mücadele için çok uluslu askeri güçlerden oluşan Birleşik Ortak Görev Gücü’nü (Combined Joint Task Force-CJTF) kurdu.

Yapılan açıklamada, Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Operasyonları (CJTF-OIR), Korgeneral James Terry komutanlığında, ABD askeri personeli ile 30 ülkeden personelden oluştuğu bildirildi.

CJTF-OIR’un 2-3 Aralık'ta yapılan ilk entegrasyon konferansında IŞİD ile mücadele konusunun ele alındığı belirtilen açıklamada, ABD ve koalisyon partnerlerinin Irak ve Suriye’de şu ana kadar 1.200 hava saldırısı düzenlediği de hatırlatıldı.

IŞİD hedeflerine 46 hava saldırısı düzenlendi

Öte yandan, CJTF-OIR'den yapılan açıklamaya göre, ABD ordusuna ait savaş uçakları Suriye'de 5-8 Aralık arasında IŞİD savaşçılarını 15 kez havadan vururken, Irak'ta da ABD ve partner ülkelere ait uçaklar ve insansız hava araçlarıyla aynı günler içerisinde 31 hava saldırısı yürütüldü.

Suriye’de Kobani çevresinde 14 ve Rakka kentinde bir hava saldırısı yapıldı.

Irak’ta da Kerkük civarında 6, Baij’de 4, Sincar yakınlarında 4, Musul’da 4, Kaim kentinde 3,  Telafer’de 3, Ramadi’de 3,  Beyci’de 2, Rava’da da bir hava saldırısı düzenlendi.

Tüm bu saldırılarda, IŞİD’e ait üniteler, savaş pozisyonları ile tank, bina ve diğer alanlar hedef alındı.

 

HABERE YORUM KAT