1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çin malı Türk milliyetçiliği!
Çin malı Türk milliyetçiliği!

Çin malı Türk milliyetçiliği!

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Doğu Türkistan’da yaşananların abartıldığını söylemiş…

26 Nisan 2023 Çarşamba 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan kendisi kadar ırkçı olan Oğuzhan Uğur’un YouTube kanalında Doğu Türkistan'daki baskının "abartıldığı kadar" olmadığını iddia etti. Doğu Türkistan'ın Çin’in yumuşak karnı olduğu için ABD tarafından gündemleştirildiğini ileri sürdü. 

Doğu Türkistan’daki etnik, dini ve kültürel soykırıma karşı Sinan Oğan’ın tavır alışını mezhebi hassasiyetler mi etkiliyor? Oğan’ın Şii İran ile olan “kültürel” yakınlığı herkesin malumu. Çin ile İran ilişkileri de düşünüldüğünde yine bir Acem oyunu ile karşı karşıya kaldığımız anlaşılıyor. Binlerce insan evlerinden alınıp kamplara hapsediliyor. Kadın ve çocukları Çinlilerle birlikte yaşamak zorunda bırakılıyor. Sakal uzatmak dahi suç sayılıyor. Zulüm böyleyken Oğan "abartılıyor" diyor...

Topu ABD’ye atmak da tam İran’a yakın kimselerin yapacağı bir iş. Buradaki hassas noktayı ise Oğan’ın siyasi konumu belirliyor. Türk milliyetçisi olan Oğan, Doğu Türkistan halkının yaşadıklarına karşı üç maymunu oynamaktan çekinmiyor. Milliyetçiliğin ne kadar içi boş bir düşünce olduğunu kanıtlayan bir olay daha… Aynı Sinan Oğan'ın mültecilere karşı nefret kustuğunu da akıldan çıkartmamak gerek!

Soykırımcı ÇKP diktatörlüğü anlaşılan o ki her taraftan kendisine yakın kullanışlı kimseler imal etmeyi başarmış. Çin malı Türk milliyetçileri tek seferde "soydaşlarını" sattılar! Doğu Türkistan’ın ise ümmetten başka kimsesi yok!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum