1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 9 saat ne konuştunuz?
9 saat ne konuştunuz?

9 saat ne konuştunuz?

Kılıçdaroğlu aday için 13 Şubat’ı işaret etti. İYİ Parti “haberimiz yok” dedi…

31 Ocak 2023 Salı 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Muhalefetin adayının kim olacağı seçimin sonucundan bile daha fazla merak edilir hale geldi. Süreç ilerledikçe iktidar cenahı daha da güçleniyor. Muhalefetin ortaya koyduğu çelişkili ve belirsiz politikalar oldukça sorunlu bir görüntüye işaret ediyor.

Vaziyet böyleyken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şu sözlerle adaylık konusunda net bir açıklama yaptı:

“13 Şubat'ta inşallah cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız kamuoyuna. Öyle bir karar aldık. Saadet Partisi ev sahipliğinde 13 Şubat'ta yine buluşacağız ve artık 13 Şubat'ta mı olur, yoksa 13 Şubat'ta karar alacağız bu kararın açıklanması için belli bir tarih mi olur."

Bu açıklamanın bir genel başkan tarafından yapılıyor olması kamuoyunun dikkatlerini daha fazla çekti. Ancak bu etki kısa sürdü. Altılı masanın ikinci büyük ortağı olan İYİ Parti’den yapılan açıklama 13 Şubat tarihi hakkında akılları karıştırdı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu bu tarihte adaylık açıklaması yapılacağını dair bir bilginin kendilerinde olmadığını dile getirdi. "Altılı Masa'nın son bildirisinde toplantı gerçekleştirileceğine yönelik bir bilgi mevcut. Adaylık açıklamasına ilişkin bir bilgi mevcut değil. Prosedür olarak şunun altını çizmem lazım; 13 Şubat öncesinde liderler arasında bir görüşme trafiği olacak ve bizim en başından beri söylediğimiz bir husus var; nihai adaylık tartışmasının isimler üzerinden masanın üzerinde olduğu bir aşamada, mutlaka yetkili kurullarımızı toplayacağız. Bu, Sayın Genel Başkanımızın en başından beri hassasiyet gösterdiği bir konu. Değerlendirmemizin ardından da İYİ Parti kararını net bir şekilde ortaya koyacaktır."

Altılı masanın son toplantısı en uzun süren toplantıydı. Tam 9 saat süren toplantının sonunda adayın kim olacağından geçtik ne zaman açıklanacağı konusunda bile çelişkili açıklamalar yapılıyor. 9 saat ne konuştunuz acaba? Kim olursa olsun siyaset üretenler için böyle bir duruma düşmek oldukça içler acısı!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum