1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “7’si çocuk 10 sivil öldürdük ama siz ‘öcü Taliban’ı konuşmaya devam edin!”
“7’si çocuk 10 sivil öldürdük ama siz ‘öcü Taliban’ı konuşmaya devam edin!”

“7’si çocuk 10 sivil öldürdük ama siz ‘öcü Taliban’ı konuşmaya devam edin!”

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı McKenzie, ABD’nin 29 Ağustos’ta Kabil Havalimanı yakınlarında düzenlediği hava saldırısında 10 sivilin öldüğünü kabul etti!

18 Eylül 2021 Cumartesi 16:07A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD’nin Afganistan’dan ayrılış sürecinde 29 Ağustos’ta IŞİD’e karşı olduğunu iddia ettiği saldırılarda siviller katledildi. Hatta New York Times’ın iddiasına göre katledilenlerden birisi de Zemari Ahmedi isimli bir yardım görevlisiydi.

“Bu yavrucakları katleden neden gündem olmuyor?” başlığıyla o dönem Haksöz’de mevzu bahis edilen bu konuda ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General McKenzie suçu kabul ederek katledilenlerin sivil olduğunu ve ABD için bir tehdit oluşturmadığını ifade etti.

Özür dileyen ve “sorumluluğu üstleniyorum” açıklaması yapan Mckenzie’nin sorumluluğu almaktan kastının ne olduğu hala meçhul… ABD açısından büyük bir ihtimalle NYT’nin konuyu gündemleştirmesi baskı oluşturdu ve bu açıklama yapılmak zorunda kalındı.

Suçun kabul edilmesi bir gelişmeyken suçun bir yaptırımı olup olmayacağı ise belirsiz. Özgür dünyada(!) katiller arasında tercih yapmak isterseniz suçunu kabul eden ABD ile suçun adını bile anmayan Rusya arasında kalıyorsunuz… Demokratik iklim size anca bu imkânı sunuyor! Yaşasın!

General Mckenzie’nin yaptığı bu açıklama haber bültenlerinde 15 saniye kadar bir süre kendisine yer buldu. Akşam programlarında ise Taliban’ın hangi kadına ne zülüm ettiği, kız çocuklarının okula gitmesine engel olduğu, sakalları ve silahlarıyla ne kadar geri kalmış oldukları konuşulmaya devam edilecek!

10 tane sivilin yanlış hesaplamalar sebebiyle hunharca katledilmesi 15 saniye, dezenformasyon ve oryantalist ötekileştirme mantığından beslenen “Taliban nefretini” körüklemek ise neredeyse bir ömür… Özgür bir dünyada yaşamanın bedeli bu! Şimdi yedisi çocuk on sivilin ABD tarafından katledilmesini unutup Taliban’ın ne kadar vahşi olduğunu düşünmeye devam edelim!

 

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum