1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. 5 Hakim ve Savcı Adliyeye Sevk Edildi
5 Hakim ve Savcı Adliyeye Sevk Edildi

5 Hakim ve Savcı Adliyeye Sevk Edildi

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 hakim ve savcı, adliyeye sevk edildi.

08 Ağustos 2016 Pazartesi 13:38A+A-

Şüpheliler arasında MHP'nin olağanüstü kongre sürecinde aldığı kararla ismi gündeme gelen ve önceki günlerde Kırşehir'in Özbağ beldesinde Terörle Mücadele Şubesi polislerince gözaltına alınan eski Ankara İcra Hakimi Burhan Yaz da bulunuyor.

Cumhuriyet savcıları şüphelilerin ifadelerini almaya başladı.

MHP yönetimi, olağanüstü kongre sürecinde verdiği karar nedeniyle Ankara 2. İcra Mahkemesi Hakimi Yaz'ı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) şikayet etmişti.

Şikayet dilekçesinde, "Yaz'ın, kurultayın yapılabileceği yönündeki karara ilişkin, kasten ve ideolojik gerekçelerle yetkisiz ve görevi olmayan bir konuda, gerçek dışı ifade ile delillere dayanarak karar tesis ettiği" kaydedilmişti.

Yaz'ın, ideolojik tavırla hareket ederek, MHP kurultayının "korsan" olarak toplanmasının önünü açabilmek adına, son anda yasaya aykırı karara imza atmaktan ve bunu da mesai bitimine dakikalar kala açıklamaktan çekinmediği ifade edilen dilekçede, "Mahkeme hakimi tarafından söz konusu mahkeme kararının kasten ve MHP kongresine Paralel Devlet Yapılanması/Fetullahçı Terör Örgütü amaçlarına uygun bir müdahaleyi kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirdiği düşünülmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

HSYK 2. Dairesi, darbe girişiminin ardından olağanüstü toplanarak, 3 binin üzerinde hakim ve savcıyı açığa almış, savcılıklar bu kişiler hakkında "terör örgütü üyeliği" suçundan soruşturma başlatmıştı. 

AA

HABERE YORUM KAT