1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. 4 ilaç daha geri ödeme listesinde
4 ilaç daha geri ödeme listesinde

4 ilaç daha geri ödeme listesinde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 38'i yerli olmak üzere 44 ilacın daha 'bedeli ödenecek ilaçlar listesine' eklendiğini duyurdu.

28 Ekim 2023 Cumartesi 14:07A+A-

Buna göre, 9 kanser, 2 diyabet, 4 alerjik rinit ve astım, 3 sindirim sistemi, metabolik hastalık, hipertansiyon, multiple skleroz ve 6 kalp damar hastalıklarında kullanılan ilaçlar başta olarak yeni eklenenlerle birlikte geri ödeme listesindeki ilaçların sayısı 8 bin 375'e çıktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile sosyal güvenlik alanında sağladıkları destekler ile vatandaşların yanında olduklarını belirterek 44 ilacın daha 'bedeli ödenecek ilaçlar listesine' eklendiğini duyurdu. 38'i yerli olmak üzere yeni eklenen ilaçlarla birlikte geri ödeme listesindeki ilaçların sayısı 8 bin 375'e çıkmış oldu.

Paylaşımında, 9 kanser, 2 diyabet, 4 alerjik rinit ve astım, 3 sindirim sistemi, metabolik hastalık, hipertansiyon, multiple skleroz ve 6 kalp damar hastalıklarında kullanılan ilaçlar başta olmak üzere 44 ilacın geri ödeme listesine alındığı bilgisini veren Işıkhan, şunları kaydetti:

"Sosyal güvenlik alanında sağladığımız destekler ile vatandaşlarımızın yanındayız. Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından 38’i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilaç “Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine” alındı. Böylelikle bedeli ödenecek yurt içi ilaç sayısını 8 bin 375’e çıkardık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim"

 

HABERE YORUM KAT