1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat’ın Gizli Kasası Açılıyor
28 Şubat’ın Gizli Kasası Açılıyor

28 Şubat’ın Gizli Kasası Açılıyor

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Üyesi Özdağ, BÇG’nin finans kaynaklarını araştırdıklarını bildirdi.

03 Eylül 2012 Pazartesi 14:43A+A-

28 Şubat’ın yargı mağdurları da yeniden yargılanacak...

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu üyesi AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 28 Şubat postmodern darbesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kanal 5’te yayınlanan Son Gündem programına konuk olan Özdağ, 28 Şubat sürecinde brifingli yargı kararları ile mağdur edilen isimlerin yeniden yargılanmasını sağlayacak bir çalışma yapacaklarını ifade etti. Özdağ, Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG) finans kaynağının araştırıldığını ifade etti. Cuntacı ve işbirlikçilerinin 28 Şubat sürecinde “yatak hikâyesinden şeriat tehlikesi” çıkardıklarını belirten Özdağ, “Kirli medya, sermaye hükümete ortak olmak isteyerek cuntacılarla ortak hareket ettiler. Diğer darbeler bedenimize zarar verdi ama 28 Şubat postmodern darbesi ruhumuza musallat oldu” dedi.

28 Şubat sürecinde yargı kararlarıyla mağdur edilenlerin mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini belirten Özdağ, “Kesinlikle yeniden yargılanmaları gerektiğine inanıyorum. Çünkü yargı bugün olduğu gibi o gün bağımsız değildi. Brifingliydi. Darbeciler istediği için verilen kararlar var. Hukuki düzenlemeler yapacağız. Ceza almış insanlarımız yeniden yargılandığı takdirde suçları olmadığı görülecektir” diye konuştu.

“Darbeciler güvercin ürkekliğiyle geliyorlar”

Komisyon çalışmaları hakkında da bilgi veren Özdağ, kendilerine çok kritik belge ve bilgiler gelmeye devam ettiğini ifade etti. Darbecilerle birlikte hareket eden bazı isimlerin de komisyona bilgi vermeye başladığını belirten Özdağ, şunları söyledi: “Güvercin ürkekliği içinde geliyorlar. Nezaketi görünce mutlu oluyorlar. Hemen hemen hepsi vicdan azabı çekiyor. Çok önemli bilgiler verdikleri gibi bugün darbecilerle kol kola olmaktan dolayı duydukları pişmanlıkları dile getiriyorlar. Artık darbeciler, ‘darbeler kötüdür’ diyor.” Vergi rekortmeni olan darbeci askerlerin bulunduğunu ifade eden Özdağ, “Bunu nasıl başardığını sordum. Aynen şu cevabı verdi, ‘Bir Yahudi kapımı çaldı.’ Bu cevaba benim karşılığım ise ‘Sizin kapınızı hep Yahudiler, bizim kapımızı ise hep askerler çaldı’ şeklinde oldu” dedi.

Altı milyon kişiyi fişleyen Batı Çalışma Grubu’nun bu gücü nasıl elde ettiğini incelediklerini söyleyen Özdağ, “İllegal bir yapıya kimlerin finans desteği sağladığını ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Sadece BÇG’nin finans destekçilerine değil genele bakıyoruz. Süreci iyi analiz etmek ve ışık tutmak için yazışmalarımız sürüyor. Servet transferlerini her boyutuyla araştırıyoruz” diye konuştu.

“Dağın gerisine de bakacağız”

Darbelerin dış kaynaklı olduğunu ancak önce içerideki işbirlikçilerinden hesap sorulması gerektiğini ifade eden Özdağ, “Öyle darbeler dış kaynaklı diyerek olayı farklı mecralara çekmemek lazım. Evet darbeler dış kaynaklıdır ama yardım ve yataklık yapanlar olmadan yapamazlardı. İşbirlikçilerle hesaplaştıktan sonra dağın gerisine de bakacağız” dedi.

“Kenan Evren ile görüşeceğiz”

Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya için düzenlenen sağlık raporuna da atıfta bulunan Özdağ, “Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın en azından hafızaları yerinde. Umarız tersi bir rapor ile karşılaşmayız da biz dinleriz onları. Komisyon olarak gidip kendileri ile görüşeceğiz. Garip raporlarla karşılaşmamayı ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Haber 10)

HABERE YORUM KAT