1. HABERLER

  2. HABER

  3. "28 Şubat'a İntikam Demek İki Yüzlülüktür!"
28 Şubata İntikam Demek İki Yüzlülüktür!

"28 Şubat'a İntikam Demek İki Yüzlülüktür!"

Başbakan Erdoğan 28 Şubat soruşturması hakkında açıklamalarda bulundu.

15 Nisan 2012 Pazar 19:46A+A-

Başbakan Erdoğan Tekirdağ'da kongrede yaptığı konuşmada "12 Eylül davasına müdahil olmak için sıralara girenlerin 28 Şubat hakkındaki soruşturmaya intikam demeleri iki yüzlülüktür" ifadesinde bulundu.

''AK Parti, en çok demokrasiyi yeniden inşa etti, demokrasiye güç kazandırdı, milli iradeye itibarını iade etti. Bizim, bu ülkenin artık geriye gitmesine, geriye götürülmesine tahammülümüz yok. Hiç kimse, bu ülkeye yeniden ağır faturalar yükleyemez, yeniden ağır bedeller ödetemez. Herkes bilsin ki milli iradeyi ayaklar altına alan, milletin kararına saygısızlık yapanlar bunun hesabını verir ve verecektir. Aradan 15 yıl da geçse, 30 yıl da geçse milli iradeyi çiğneyenler, er ya da geç mahkeme önüne çıkar ve hukuk önünde yaptıklarının hesabını verirler. Hiç kimsenin ama hiç kimsenin bu ülkenin geleceğini karartmaya hakkı da yoktur, hukuku da yoktur. Hiç kimse, hukuk önünde imtiyazlı değildir, dokunulmaz değildir." açıklamasında bulunan Erdoğan devamında muhalefete de eleştirilerde bulundu.

''CHP, müdahil olacağını açıklasın''

''28 Şubat ile ilgili soruşturma, asla ve asla bir intikam duygusuyla yürütülmüyor. Bu soruşturma, demokratik bir ülkede, hukukun üstünlüğünün esas olduğu bir sistemde olması gerektiği şekilde başladı ve o şekilde devam ediyor. 12 Eylül'de meydanlarda 'Güçlünün hukukunu değil, hukukun güçlü olduğu bir Türkiye getireceğiz' dedik ve 'Üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü ispatlayacağız' dedik. 12 Eylül davasına müdahil olanların, 12 Eylül'ün hesabını sormak için sıraya girenlerin, 28 Şubat konusunda, 'intikam' kelimesini telaffuz etmeleri münasebetsizliktir, talihsizliktir ve iki yüzlülüktür. 12 Eylül'de zarar gördüğün için 12 Eylül'le hesaplaşacaksın ama 27 Mayıs'ta, 28 Şubat'ta kazançlı çıktığın için, onlarla hukuk önünde hesaplaşılmasına intikam diyeceksin. Bu iki yüzlü siyasettir. Biz beklerdik ki, CHP de çıksın, 28 Şubat davasına müdahil olacağını açıklasın. Biz beklerdik ki, CHP de çıksın, bu soruşturmanın hayırlı olması temennisinde bulunsun, yargıya yardımcı olacaklarını açıklasın. Ama CHP bunu yapmaz, yapamaz.''

HABERE YORUM KAT