1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat Komisyonu Sisi’yi Dinledi
28 Şubat Komisyonu Sisi’yi Dinledi

28 Şubat Komisyonu Sisi’yi Dinledi

28 Şubat'ın sembol isimlerinden "Sisi" lakaplı Soylu'nun cevapları tatmin etmedi.

16 Ekim 2012 Salı 10:54A+A-

28 Şubat'ın sembol isimlerinden Sisi Lakaplı Seyhan Soylu, 28 Şubat sürecine ilişkin bilgi vermek için Meclis'teydi.

Refahyol hükümetini yıpratmak için, Müslüm Gündüz, Ali Kalkancı ve Fadime Şahin üçlüsünü de içeren kirli bir oyun tezgahlanması iddialarına adı karışan Sisi'nin söyleyecekleri merakla bekleniyordu.

Ancak önceki söylemleriyle büyük bir beklenti yaratan Sisi'nin komisyon üyesi milletvekillerine verdiği cevaplar tatmin etmedi. Basının ilgisi milletvekillerini de şaşırttı.

"Sisi" lakaplı Seyhan Soylu'nun 28 Şubat sürecine ilişkin söyleyecekleri merakla bekleniyordu. Müslüm Gündüz, Fadime Şahin ilişkisinde arabulucu rolü üstlendiği iddia edilen Sisi, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonunun davetlisi olarak Meclisteydi...

Çok Önemli Açıklamalar Yapacağını Söyledi Ama...

Medyanın yoğun ilgi gösterdiği Sisi, toplantı öncesinde yapacağı çok önemli açıklamalardan bahsetti.

Toplantı öncesi "Bir numaraya ulaşmak için benden başka bir yol yok" diyen Sisi'nin toplantı başlayınca verdiği cevaplar ise milletvekillerini tatmin etmedi.

Sisi, Fadime Şahin, Müslüm Gündüz ve Ali Kalkancı'yı tanımadığını ve daha önce hiç görmediğini belirtti.

Eğitildiği İddialarını Yalanladı

Tarikata girdiği ve o dönemde Jandarma İstihbarat Teşkilatı tarafından eğitildiği iddialarını da yalanlayan Sisi'ye milletvekilleri, daha önceki röportajlarından alıntı yaparak bazı sorular sordu.

Sorular arasında, Veli Küçük'ten Tuncay Güney'e, Semih Tufan Gülaltay'dan Ümit Bavbek'e kadar pek çok kişi ile ilgili ilişki ağları da yer alıyordu.

"Cevaplarım İroniydi"

Geçmişteki röportajlarına verdiği cevapların ironi içerdiğini belirten Seyhan Soylu, "Yönlendirme sorular sorulunca ben de dalga geçiyorum." dedi.

"Sizi bu işlere kim bulaştırdı, birileri mi yönlendirdi?" sorularına da cevap alamayan komisyon, toplantıyı sonlandırdı.

 

HABERE YORUM KAT