1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. "215 Bin 'Bylock' Kullanıcısı Var"
"215 Bin 'Bylock' Kullanıcısı Var"

"215 Bin 'Bylock' Kullanıcısı Var"

Eski TBMM Başkanı Şahin, şifreli yazışma uygulaması "ByLock"a ilişkin, "İstihbarat teşkilatımızın elde ettiği verilere göre 215 bin 'ByLock' sistemi kullanıcısı var. Şu ana kadar 170 bin civarında tespit edildi" dedi.

15 Ekim 2016 Cumartesi 17:23A+A-

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığı tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, FETÖ'nün şifreli yazışma uygulaması "ByLock"a ilişkin, kendi aralarında sadece bu örgüte mensup olanların yararlanabildiği, başkalarının yararlanması mümkün olmadığı bir haberleşme sistemi kurduklarına işaret etti.

Şahin, "İstihbarat teşkilatımızın elde ettiği verilere göre 215 bin 'ByLock' sistemi kullanıcısı var. Şu ana kadar 170 bin civarında tespit edildi. Dün Konya’da 'ByLock' kullanan yargı mensuplarının tespitiyle görevli bir savcı, en hızlı 'ByLock'culardan çıktı ve şu anda gözaltında. Kimin ne olduğunu kolay kolay bilemiyorsunuz." diye konuştu.

"TAŞ DİYE ALDIĞINIZ BAZEN PİRİNÇ TANESİ ÇIKABİLİR"

"Önümüzde bir tepsi var ve içerisindeki taşları ayıklayacağız. Taşlar siyahsa kolay işimiz. Ama bu öyle bir örgüt ki pirincin içerisindeki beyaz taş." diyen Şahin, "Hangisi pirinç tanesi, hangisi beyaz taş ilk bakışta göremiyorsunuz. O nedenle taş diye aldığınız bazen pirinç tanesi çıkabilir. Bunu iyice inceledikten sonra farkına varıyorsunuz. O nedenle bir takım yanlışlıklar, hatalar olabilir. Karşınızda görünen kendisini her şeyiyle belli etmiş bir örgüt yok ki. Karşınızda bir pehlivan durmuyor ki girişesiniz, sırtını yere getiresiniz. Belli değil ne olduğu. En yakınınız bile olabilir." ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum