1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “2 saat sürecek soruşturma” denilip Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü!
“2 saat sürecek soruşturma” denilip Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü!

“2 saat sürecek soruşturma” denilip Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü!

Türkiye’deki mültecilerin yaşadıkları zorluklar her geçen gün ağırlaşıyor!

12 Aralık 2022 Pazartesi 21:54A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriyeli bir inşaat mühendisi olan Osaid Adam hasta çocuğunu tedavi ettirmek için götürdüğü hastanede alıkonulduktan sonra ailesinden habersiz bir şekilde İstanbul’dan Adana’ya götürüldü. Adana Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’nde tutulan Osaid Adam bir şey yapılmazsa hiçbir kabahati olmamasına rağmen zalim rejime teslim edilecek!

Cari hükümet bir yandan muhalefetin tüm saldırganlığına rağmen mültecilere sahip çıkarken bir yandan ise sorumsuz yetkililer ve Emniyet’in işgüzarlığı sebebiyle mültecileri zor durumda bırakıyor. Yıllar önce Suriye’den Türkiye’ye gelen ve Türkiye’de şantiyelerde önemli sorumluluklar üstlenen bir inşaat mühendisi ailesine hiçbir izah yapılmadan geri gönderme merkezine götürülüyor.

Geçtiğimiz ay Adalet Bakanlığı tarafından “adli sicil kaydı yoktur” şeklinde resmi evrak verilen Osaid Adam hangi sebeple Adana’ya götürüldü? Osaid Adam’ın bir buçuk senedir eşi ve çocuğuyla birlikte İstanbul’da yaşadığı bilinmesine rağmen geri gönderme merkezine teslim edilmek için hasta çocuğunu hastaneye götürmesi mi beklendi?

6-004.jpeg

Eminiz ki ailesinin tanıklığına göre “2 saat sürecek bir soruşturma” için alıkonulan Osaid’i telefonu ve kimliği elinden alındıktan sonra kimseye haber vermeden apar topar geri gönderme merkezine götüren yetkililer hukuku ayaklar altına aldıklarının farkında bile değiller!

1-034.jpeg

2-010.jpeg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum