1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 18 Hâkim ve Savcı İçin Tutuklama Talebi
18 Hâkim ve Savcı İçin Tutuklama Talebi

18 Hâkim ve Savcı İçin Tutuklama Talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 hâkim ve savcı, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edildi.

13 Ağustos 2016 Cumartesi 00:09A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından açığa alınan 648 hâkim ve savcıdan İstanbul'da görev yapan 67'sinden 45'ini gözaltına aldı.

Savcılıktaki işlemleri sona eren 18 hâkim ve savcı, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edildi. Şüpheli 27 hakim ve savcının savcılıktaki ifade verme işlemi sürüyor. Şüpheliler hakkında ''FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma'' suçundan işlem yapıldığı belirtildi.

Hakkında gözaltı kararı olan 22 hâkim ve savcıyı arama çalışmaları ise devam ediyor.

67 hâkim ve savcı hakkında gözaltı kararı

Bu arada, hâkim ve savcıların adliyedeki odaları ile ikametlerinde arama yapıldı.

Bakırköy Adalet Sarayı'ndan 8, Büyükçekmece Adliyesi'nden 1, Küçükçekmece Adliyesi'nden 1, Gaziosmanpaşa Adliyesi'nden 4, Bölge Adliye Mahkemesi'nden 2, İstanbul Adliyesi'nden 26, Anadolu Adliyesi'nden 9, Silivri Adliyesi'nden 2 ve Bölge İdare Mahkemesi'nden de 14 olmak üzere 67 hâkim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

Kaynak: AA

 

HABERE YORUM KAT