1. HABERLER

  2. HABER

  3. 16 Polis Adliyeye Sevk Edildi
16 Polis Adliyeye Sevk Edildi

16 Polis Adliyeye Sevk Edildi

Yasadışı dinleme iddialarıyla ilgili, Edirne ve Tekirdağ İstihbarat Şube’de inceleme yapan müfettişlerin raporu doğrultusunda gözaltına alınan 16 polis adliyeye sevk edildi.

13 Kasım 2014 Perşembe 12:14A+A-

Emniyetteki 'yasadışı dinleme' soruşturması kapsamında İstanbul merkezli yedi ilde yürütülen operasyonda gözaltına alınan 16 polis adliyeye savcılıkça sorgulanacak. 

Soruşturma, müfettiş raporuna dayanıyor. Edirne ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi görevlilerinin 2008-2014 yılları arasındaki işlemleri müfettişlerce incelendi. İnceleme sonucunda rapor hazırlandı. Raporda aralarında milletvekili, savcı-hakim, siyasetçi, üst düzey bürokrat, emniyet personeli ve basın mensubu da bulunan çok sayıda kişiyi, sahte belgelerle, ilgileri olmayan yasadışı örgütlerin üyesi olmak gerekçesiyle dinledikleri ortaya çıktı.

Bu gelişme üzerine aralarında emniyet müdürleri Halil Hilal Seyfi ve Özgür Nikbay'ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. 

Operasyon kapsamında gözaltı kararı verilen isimlerin, Tekirdağ İstihbarat Şubesinde görevli emniyet müdürü Halil Hilal Seyfi ve Edirne İstihbarat Şubesinde görevli emniyet müdürü Özgür Nikbay ile diğer emniyet görevlileri Burhan Akyüz, Oktay Gümüş, Vedat Akyüz, Onur Topal, Ülker Selvi, Fatih Atalay, Barış Doğrul, Hüseyin Kütükçüoğlu, Yusuf Engingör, Ünal Yıldırım, Osman Duru, Çetin Onaran, Kazım Özdemir, Ahmet Özdil ve İbrahim Arslan olduğu belirtildi.

Al Jazeera ve DHA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT