1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. 15 Esir İsrail İşgal Mahkemelerini Boykot Ediyor
15 Esir İsrail İşgal Mahkemelerini Boykot Ediyor

15 Esir İsrail İşgal Mahkemelerini Boykot Ediyor

İşgalci İsrail'in idari hapis cezalarını protesto etmek amacıyla Filistinli esirler mahkemeleri boykot ederek idari hapis cezalarına yönelik protestolarını dile getiriyor.

08 Eylül 2014 Pazartesi 09:43A+A-

Filistinli Esir Kulübü, idari hapis cezalarıyla işgal zindanlarında tutulan Filistinli 15 esirin işgal rejimi askeri mahkemelerini boykot ederek duruşmalara katılmadıklarını söyledi. 

Esir Kulübü, Filistinli esirler Muhammed Abdülaziz Hırfan, Yahya Zuyud, Mühenned Za'rur, Salah Şehhade, Yusuf Velvil, Muhammed İbrahim, Hıdır Adnan, Aziz Fettaş, Fethi Atum, Said Ebu Tahun, Beşir Umeri, Alim Messad, Feza Zuğeybi, Muhammed Zuğeybi ve Zuheyr Hüseyin'in askeri mahkemeleri boykot ettiğini, bazılarının daha önce gözaltına alınıp idari hapis cezasıyla cezalandırıldıklarını ve cezalarının birkaç kez yenilendiğini, bazılarının ise son günlerde gözaltına alınarak idari hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Esir Kulübü Hukuk Birimi Müdürü Avukat Cevad Bulas, idari hapis cezalarıyla ilgili davalarda askeri mahkemeleri boykot etmenin Filistinli esirlerin hakkı olduğunu ifade ederek, esirlerin bu şekilde keyfi olarak uygulanan idari hapis cezalarına yönelik protestolarını da dile getirdiklerini belirtti.

Avukat Bulas, işgal rejimi askeri mahkemelerinin uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı idari hapis cezalarına gerekçe ürettiğini söyledi. Bulas ayrıca, yüzlerce esirden sadece birkaçının katılımıyla yapılan boykotun ise çok fazla etkili olmayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT