1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 14 İlde 'Paralel Yapı' Operasyonu
14 İlde 'Paralel Yapı' Operasyonu

14 İlde 'Paralel Yapı' Operasyonu

Gülen Cemaati'ne yönelik 14 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında kamu görevlilerinin de olduğu 57 kişi gözaltına alındı. Çorum merkezli operasyonda ise 14 şüpheli tutuklandı.

05 Nisan 2016 Salı 12:22A+A-

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Adıyaman, Şanlıurfa ve Mersin illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda gözaltına alınan ve aralarında bazı kamu görevlilerinin de olduğu 15 şüphelinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bazı evrak ve belgeler ile dijital materyallere el konuldu.

Kırıkkale'de 13 gözaltı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Yaylacık Mahallesi'nde bir eve, toplantı yapılacağı ihbarı üzerine operasyon düzenlendi.

Ekipler, "FETÖ/PDY"ye üye oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan A.K., S.L., F.T., K.K., Ç.E., İ.K., A.G., Ö.G., Ö.T., S.Ç., M.K. ile yabancı uyruklu A.M. ve N.G.'yi Yüksek İhtisas Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Antalya merkezli 7 ilde operasyon

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

Antalya merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında iş adamlarının da olduğu 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bazı evrak ve dijital materyallere el konuldu.

Operasyon kapsamında 5 kişi de aranıyor.

Samsun, Tokat ve Konya'da 9 gözaltı

"FETÖ/PDY"ye yönelik soruşturma kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince Samsun'un yanı sıra Tokat'ın Erbaa ilçesi ile Konya'da operasyon yapıldı.

Operasyonda 5'i Samsun'da olmak üzere 9 şüpheli, "Belgede sahtecilik, yasa dışı örgüte üye olma, zimmet, örgüt adına faaliyette bulunma, belgede sahtecilik yaparak örgüte gelir sağlama" suçlarından gözaltına alındı.

Çorum merkezli operasyonda 14 tutuklama

Çorum merkezli "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" operasyonunda ise adliyeye sevk edilen 14 şüpheli tutuklandı. Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "FETÖ/PDY" soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 Nisan'da Çorum ve Ankara'da gözaltına alınan ve sorgularının ardından pazartesi sabahı adliyeye götürülen S.K., S.Ş., A.G., M.A., R.K., M.Ö., O.A., O.D., M.İ., O.A., H.A., R.M., H.A. ve Y.T. savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Şüpheliler, "terör örgütü üyeliği", "özel belgede sahtecilik", "vakıf tüzel kişiliği aracı kılınarak nitelikli dolandırıcılık" ve "hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak" suçlarından tutuklandı.

Şüpheliler, adliye önünde bekleyen aileler ve vatandaşlar nedeniyle adliyenin ön kapı yerine, alt kattaki otopark girişinden çıkarılmak istendi. Bunu fark eden grubun, otoparka inerek tutuklananlara alkış ve sloganlarla destek verdikleri görüldü. Grubun, şüphelilerin nakledileceği İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait midibüsün önünü kesmesi üzerine polis ekipleri müdahale etti. Grup dağıldıktan sonra midibüs adliyeden ayrıldı.

Daha sonra Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "FETÖ/PDY" soruşturması kapsamında 1 Nisan Cuma günü polis ekipleri Çorum'da 3, Ankara'da da bir adrese eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 16 şüpheli gözaltına alınmış, şüphelilerden Y.E.Ç. ile Y.K. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Aramalarda el konulan bazı evrak ve belgeler ile dijital materyallerde yapılan incelemelerde şüphelilerin, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Çorum Şubesi tarafından hazırlanan yaklaşık 143 bin euro'luk AB projesiyle "hayali iş teslimi, malzeme alımı ve sahte faturalarla örgüte para aktardıkları" iddia edilmişti. Yurt dışında olduğu tespit edilen bir şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT