1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. 11 Uygur Müslümanın Tedirgin Bekleyişi Sürüyor
11 Uygur Müslümanın Tedirgin Bekleyişi Sürüyor

11 Uygur Müslümanın Tedirgin Bekleyişi Sürüyor

İşgalci Çin’in baskı ve tehditlerine rağmen Malezya’nın iade etmeyip Türkiye’ye gönderdiği 11 Doğu Türkistanlı 13 gündür Atatürk havaalanında bekletiliyor.

27 Ekim 2018 Cumartesi 10:32A+A-

Geçen yıl Tayland’da bir cezaevinden kaçarak yasa dışı yollardan Malezya’ya giren 11 Uygur Türkü, serbest kalmalarının ardından Kuala Lumpur’dan hareketle Türkiye’ye gelmișlerdi.

Geçen yıl kasım ayında Tayland’da bir cezaevinden kaçmayı başaran Uygur Türkleri, göçmenlik yasalarını ihlalden yargılanıyordu ve serbest kaldılar.

İşgalci Çin’in baskılarına boyun eğmeyen Malezya hükümeti Doğu Türkistanlı Uygur Türklerini Türkiye’ye göndermişti. Aileleri Türkiye’de olan 11 Uygur Türkü’nün tedirgin bekleyişi sürüyor.

Geçen Kurban bayramında Doğu Türkistanlılar ile bir araya gelen İçişleri bakanı Süleyman Soylu, bütün Doğu Türkistanlılar için ikamet verileceği sözünü vermişti.

Gözlemciler, Türkiye hükümetinin bu konudaki hassasiyeti ve Süleyman Soylu’nun sözüne rağmen Uygur Türklerinin havaalanında bekletilmesinin, devlet içine sızmış ve Çin adına etki ajanlığı faaliyetleri yürüten Doğu Perinçek ekibinin işi olduğunu düşünüyor.

*

Bahadır Kurbanoğlu, Hilal TV’de sunduğu Sözü Esirgemeden programında adı geçen 11 Uygur Müslümanın dramını gündemleştirdi.:

 

 

Kaynak: Habernida, Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT

3 Yorum