1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. 102 Yargı Mensubu Daha Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Sevk Edildi
102 Yargı Mensubu Daha Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Sevk Edildi

102 Yargı Mensubu Daha Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Sevk Edildi

"Yargı imamı" olduğu iddia edilen Yargıtay üyesi Hüseyin Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 16'sı Yargıtay ve Danıştay üyesi 102 yargı mensubu daha Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi .

21 Temmuz 2016 Perşembe 13:47A+A-

Polis ekiplerince Ankara Adliyesine getirilenler arasında, "Yargı imamı" olduğu iddia edilen Yargıtay üyesi Hüseyin Yıldırım'ın da bulunduğu öğrenildi. Toplam 102 yargı mensubunun 16'sının Yargıtay ve Danıştay üyesi, 86'sının ise hakim-savcı olduğu belirtildi.

Şüpheliler, Memur Suçları Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcılarına ifade verecek.

Öte yandan, dün adliyeye getirilen ve 149'u tutuklanmaları, 22'si ise haklarında adli kontrol uygulanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen toplam 171 hakim ve savcının sorgulanmasına, sulh ceza hakimliklerindeki yoğunluk nedeniyle henüz başlanmadı.

Bu arada, Ankara Adliyesinde şüphelilerin sorgulamalarının yapıldığı koridorlar polis tarafından kapatılıyor. Bu bölümlere yalnızca görevli personel ile avukatların girişine izin veriliyor.

Adliye çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri sürüyor. Araç trafiğine kapatılan bazı yollardan yayaların giriş ve çıkışları kontrol altında gerçekleşebiliyor.

AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT