1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. 100 bin dolar karşılığında yalan haberin tekzibi 'ilan' diye mi yayınlandı?
100 bin dolar karşılığında yalan haberin tekzibi 'ilan' diye mi yayınlandı?

100 bin dolar karşılığında yalan haberin tekzibi 'ilan' diye mi yayınlandı?

Organize suç örgütü lideri ve firari Sedat Peker, Ertuğrul Özkök'ün kendisinden yalan haberini düzeltmek için 100 bin dolar reklam ücreti aldığını iddia etti.

07 Temmuz 2022 Perşembe 08:51A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'de gazetecilerin düştükleri pozisyonlar utanç verici olmaya devam ediyor. Gazetecilerin siyasiler ve mafya üyeleri arasında arabuluculuk yapmasından tutun da yazacakları şeyler hakkında mafya ve siyasetten direktifler aldığı kamuoyuna yansımıştı. Bu defa da eski Hürriyet gazetesi köşe yazarı ve 20 yıllık Hürriyet editörü Ertuğrul Özkök'ün yalan habere tekzip yazmak için 100 bin dolar aldığı iddia edildi. 

Organize suç örgütü lideri ve BAE'de firari olarak bulunan Sedat Peker sosyal medya hesabı üzerinden Ertuğrul Özkök'ün kendisinden bir yalan haberi düzeltmek için 100 bin dolar aldığını iddia etti. Özkök bu iddialara karşı çıkarak sadece patronu Aydın Doğan'dan prim aldığını savundu.

Peker, Özkök'ün Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajın ardından yeniden paylaşımlarda bulunarak şöyle yazdı: "Benimle ilgili yaptığın yalan haberi düzeltmen için avukatım gazetenize resmî evrakları ulaştırdığında, ‘düzeltme haberi yazamam ancak gazetede ilan olarak yayınlarım’ diyerek, 100 bin dolar paramı aldın. (reklam ücreti olarak)" 

Twitter'daki Deli Çavuş adlı hesaptan yeni paylaşımlarda bulunan Sedat Peker, "Mehmet Cengiz Errtuğrul Özkök'e prim verdi" demediğini belirtirken, patronu Aydın Doğan'ın Özkök'e neden prim verdiğini sordu.

"Ertuğrul Özkök, 'Ben bir tek patronumdan prim aldım' diyerek diyerek beni doğrulamıştır. Halkın dikkatini başka yöne çekmek için yapılan temiz toplum masalına öncülük etmiştir, dedim. Topluma, temiz toplum masalı anlatılırken arka planda neler yaşanıldığını söylemiştim. Benim twitlerimde Mehmet Cengiz, Ertuğrul Özkök’ e prim verdi diye bir bölüm var mı? Ertuğrul Özkök, sen Pulitzer’in en başarılı gazeteci ödülünü mü kazandın? Çalıştığın gazeteyi tüm dünyaya mı tanıttın? Hayırdır, sana bu primi niye verdi patronun" diye sordu. Sorunun cevabının Aydın Doğan'ın devletten aldığı ihalelerde olduğunu öne süren Peker, "tetikçilik" iddiasıyla suçladığı Özkök'e, "Sen primci gazeteciliğin Türkiye’de başlamasına sebep olansın" dedi.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum