1. YAZARLAR

  2. Muhammed Hüseyin Fadlullah

  3. Türkiye İsrail'e karşı denge kurdu
Muhammed Hüseyin Fadlullah

Muhammed Hüseyin Fadlullah

Yazarın Tüm Yazıları >

Türkiye İsrail'e karşı denge kurdu

07 Haziran 2010 Pazartesi 06:13A+A-

Araplar Gazze'yle pek ilgilenmezken, Türkiye'nin doğru siyasi çizgide hareket ederek bölgeye denge getiren tutumunu önemli buluyoruz. Filo saldırısı, İsrail'in ırkçı imajının ifşa edilebileceğini gösterdi

Siyonist düşman bir kez daha, dünyanın en büyük hapishanesi üzerindeki ablukayı kaldırmak için sadece yumruklarını taşıyan, iradelerine ve yaratıcının desteğine tutunan silahsız sivil eylemciler mücadele ederek kanlı ve suçlu yüzünü gösterdi. Düşman bu yeni vahşi suçuyla yeniden bir katil olarak belirdi. Sadece fosfor bombalarıyla katliam yapma, çocukları yakma ve soykırımdan geçirme uzmanı olmadığını gösterdi. Dünyaya hastaneleri, ibadet yerlerini ve uluslararası yardım merkezlerini bombalamakla kalmayan, öfkesini uluslararası sulardaki insani yardım kafilelerine de kusan profesyonel bir katil olduğunu yeniden kanıtlamak istedi. Böylelikle insanlığa karşı en felaket suçları işledi. Düşman, ABD’nin bütün tepkileri kontrol altına alacağını önceden biliyordu. Birçok Batılı ülke de yaşananlardan üzüntü duyduğuna ve aşırı güç kullanıldığına dair açıklamalarla yetindi.

Batı’nın bu oluşumla işbirliğinin boyutuna şaşırmasak da, Arap ülkelerinin ve Arap Birliği’nin tepkisi karşısında hayal kırıklığı duyuyoruz. Arap Birliği, Araplar arası zıtlaşmaları temsil ediyor ve Arap devletlerinin ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor. Arap devletleri resmi açıdan, bu oluşumun halklarımıza, ülkelerimize, özellikle de sabırlı ve savaşçı Filistin halkına yaptıklarıyla pek ilgilenmiyor. Dolayısıyla, Arap ve Müslüman halkların davamızın haklılığını bütün meydanlarda elinden geldiğince vurgulamak için harekete geçmesi, işgale ve bütün küstah hegemonya projelerine karşı direnişin sürmesi gerekiyor.

Filistinliler üzerindeki ablukanın kırılması için çalışılması gerekiyor. Yaşananlar bizlere ve dünyaya, düşmanın heybetinin kırılabileceğini, kafasının karıştırılabileceğini, bir şekilde tecrit edilmesine katkıda bulunulabileceğini ve insanlık dışı, ırkçı, terörist imajının ifşa edilebileceğini gösterdi.

Bu bağlamda Türkiye’nin doğru siyasi çizgide hareket ederek Arap ve İslam bölgesine denge getiren tutumu-nu önemli buluyoruz. Bu doğru hat Türkiye’yi ümmetin sorunlarının kalbine götürüyor ve Arapların Filistin sorununu konusundaki zayıflığını telafi ediyor.

(Bahreyn gazetesi Vasat)

RADİKAL

YAZIYA YORUM KAT