1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. İmanın Eylemleşmesi

İmanın Eylemleşmesi

Ekim 1996A+A-

Yaz mevsimindeki gündemlerin sıcaklığı devam edecek demiştik. Ve devam ediyor. İsrail'le yapılan askeri anlaşmanın ikincisini onaylama onursuzluğu, RP kurmaylarının iktidarı döneminde yaşanıyor, İsrail'in varlığını meşru gören anlaşmalara imza atmak siyonistleri şımartıyor. Bu sefer Eylül ayı içinde Mescid-i Aksa'nın yıkılmaması için direnen Filistinli müslümanların üzerine Siyonist askerler ateş açıyor ve 70'e yakın Filistinli şehid düşüyor. Ama Siyonistlerin tünel kazma operasyonlarıyla Mescid-i Aksa'ya ve açtıkları ateşle hedef gözetmeksizin protestocu müslümanlara yönelttikleri saldırı ve katliamlar İntifada" alevinin yeniden yükselmesine neden oluyor. Ve Filistin İslami direnişi, İsrail'le yapılan her türlü anlaşmanın tarihin çöplüğüne atılmaya mahkum olduğunu ortaya koyuyor.

İsrail'in barış ve askeri işbirliği anlaşmalarıyla varlığını normalleştirmeye çalışan Siyonist yayılma; artık gündemin dış politikayla alakalı konularıyla iç politikaya ait olan konularını iç içe geçiriyor. Ortadoğu'da İslami değerlere ve hareketlere karşı düşmanca tavrını açıkça ortaya koyan işgalci İsrail'in varlığı ve katliamları karşısında susanla­rın İslami hareket olma iddialarını kaybettikleri bu gelişmeler karşısında tavır alanların ise gittikçe inisiyatifi ele alacağı bir süreç yaşanıyor. İslami ve tarihi misyonları tüm müslümanları susanlardan değil, tavır alıp direnenlerden yana olmaya davet ediyor.

Tevhid ve adalet özlemlerimize ancak İslami direniş içinde özgürleşen bir mücadele süreci ile ulaşabileceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. İnsanımızı laf ve duygu üretmekten çok, inançlarının ve sorumluluklarının zorunlu kıldığı tavırları sergilemeye davet ediyoruz. Ve özellikle RP iktidarından sonra İsrail yayılmacılığı karşısında sessiz kalan RP kadrolarını, Mescid-i Aksa katliamından sonra İsrail Başkonsolosluğu önünde cılız bir katılımla da olsa protesto gösterisi yapan MGV'li gönüldaşlarının duyarlılığını paylaşmalarını ve bulundukları her bölgede bu duyarlılığı eylemleştirmelerini bekliyoruz.

Bu sayımızda "Kur'an'da Eylem Yasaları Üzerine" başlıklı çalışmada da işlendiği gibi vahyi bilgi ile vahiy-dışı gerçekliği irtibatlandırmayan İslami bir anlamlandırmanın veya eylemsiz bir imanın söz konusu olamıyacağını belirtmek istiyoruz.

Bu arada kendilerine uyarı yazısı yolladığımız halde 6. yıl abone bedellerini ödemeyen veya bize gerekçeli bir sebep gösterme külfetine katlanmayan okuyucularımızın aboneliğini iptal ediyoruz. Dergimizin fiyatını artan maliyet giderleri nedeniyle 130 bin Lira'ya çıkartıyoruz.

Afganistan'da yaşanan düş kırıklığından Türkiye'deki eğitim sorununa ve cezaevi gerçeklerine kadar uzanan konu başlıklarıyla gündemin en öncelikli konularını yorumlayarak ve ayrıca Kur'an çalışmalarıyla, düşünce, kültür ve sanat yazılarıyla, basında satır aralarına sıkışan veya atlanan bazı haberlerin aktarılmasıyla hazırladığımız Ekim sayımızı sizlere sıcak bir buluşma arzusuyla sunuyoruz. Sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz.

NOT: Baskıya girerken SİVAS DAVASI sanıklarının DGM'de aldıkları hükümlerin Yargıtay'da aleyhlerine olarak bozulduğunu ve TCK 146. maddeye göre, yani idamla yargılanmaları için yeniden mahkeme edileceklerini öğrenmiş bulunuyoruz. Türk yargısının en üst merciinden gelen bu hukuk dışı kararı protesto ediyor, müslüman kamuoyunu Sivas sanıklarının sorunlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR