1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra’nın Kurucularından Ebu Culeybib Şehid Oldu
Nusra’nın Kurucularından Ebu Culeybib Şehid Oldu

Nusra’nın Kurucularından Ebu Culeybib Şehid Oldu

Suriye'de direnişin önemli isimlerinden ve Nusret Cephesi'nin kurucularından biri olan Ebu Culeybib, Dera'da şehid oldu.

30 Aralık 2018 Pazar 03:32A+A-

Suriye'de 2011 yılında başlayan savaşta direnişin en önemli isimlerinden biri olan Ebu Culeybib el Ürdüni (İyad Nazmi Salih Halil), ülkenin güneyindeki Dera ilinde şehid oldu.

Ebu Culeybib, Suriye'de bir dönem en aktif direniş gruplardan olan Nusret Cephesi'nin kurucu liderlerinden biri olarak gösteriliyordu. Daha önce Irak ve Afganistan gibi bölgelerde de bulunmuş olan lider, Hurras ed Din adlı grubun da yöneticilerinden biriydi.

Ebu Culeybib’in Suriye’nin güneyinde Esed rejimine karşı direnişi yeniden organize etmek için Dera'ya gittiği, bölgede bir süredir faaliyet yürüttüğü ifade edildi.

Bu yılın Temmuz ayında Dera ili tamamen Esed rejimi tarafından ele geçirilmişti. Dera'da birkaç aydır Esed rejimine karşı suikastler düzenleniyordu. Bu saldırılarda Ebu Culeybib'in organize ettiği güçlerin düzenlediği düşünülüyor.

Yerel kaynaklar Ebu Culeybib'in "rehberinin kendisine para karşılığında ihanet etmesi sonucu" Esed rejimi tarafından öldürüldüğünü öne sürdü. Ebu Culeybib ile birlikte kendisine eşlik eden üç ismin daha aynı saldırıda öldürüldüğü belirtildi.

Ebu Culeybib'in şehadetine ilişkin dair resmi bir açıklama ise henüz hiçbir muhalif grup tarafından yapılmış değil.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum