1. HABERLER

  2. HABER

  3. 13. Yılında 28 Şubat Protestoları ve Etkinlikleri
13. Yılında 28 Şubat Protestoları ve Etkinlikleri

13. Yılında 28 Şubat Protestoları ve Etkinlikleri

Haksöz-Haber olarak yayınladığımız 28 Şubat protestoları ve etkinliklerini sizler için derledik.

01 Mart 2010 Pazartesi 13:15A+A-

28 Şubat 1997 Darbesi'nin yıldönümü Türkiye'nin birçok şehrinde protestolarla anıldı. Yüz binlerce insanın mağduriyetine sebep olan 28 Şubat Darbesi'nin 13. yılında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Çorum, Tatvan, Sakarya, Van, Antalya ve Tokat'ta protesto eylemleri tertip edilirken bazı şehirlerde de basın toplantılarıyla darbe tel'in edildi.

Yargıdan siyasete, eğitimden medyaya kadar her alanda etkisini devam ettiren ve özellikle de katsayı zulmü ve başörtüsü yasağı ile yaşatılmaya çalışılan darbe sürecine sessiz kalmayan duyarlı insanlar 28 Şubat hukuksuzluğuyla hesaplaşmaya çağırdılar. 28 Şubat darbecilerinin yargılanması talebini yükseltildiği ve militarizmle her alanda köklü bir hesaplaşmanın zorunluluğunu dile getirildiği protestoları Haksöz-Haber olarak ayrı ayrı haberleştirmeye çalıştık. Bir arada olsun diye de yapılan eylem ve etkinliklerin linklerini paylaşmak istedik…

PROTESTOLAR

 

İSTANBUL / BEYAZIT

Beyazıt'ta 28 Şubat Darbe Protestosu
28 Şubat darbesinin yıldönümünde İslami kuruluşların ortak organizasyonuyla Beyazıt'ta bir protesto eylemi düzenlendi. Özgür-Der mensupları Saraçhane'de oluşturdukları uzun bir kortejle Beyazıt'a yürüyerek geldiler.

Taksim'de 28 Şubat Protestosu

Sivil Dayanışma Platformu öncülüğünde Taksim Tünel girişinde toplanan gruplar, Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. 'Darbeye karşı sivil direniş', '27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan bir daha asla' yazılı pankartlar açan grup, darbeler ve darbeciler aleyhine sloganlar attı.


ANKARA

Ankara'da 28 Şubat Darbesi Protesto Edildi

28 Şubat Darbesi, 13. yıldönümünde Ankara Müslümanları Darbelere Karşı Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla Kızılay YKM önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla protesto edildi.


İZMİR

İzmir'de Çevik Bir Meydanı'nda 28 Şubat Protestosu

Özgür-Der İzmir Şubesi üyeleri, 28 Şubat post-modern darbesini protesto etmek için Buca Çevik Bir meydanında bir araya geldi. Eylemde Özgür-Der İzmir Şubesi Başkanı Nurcan Büyük bir konuşma yaparken, basın açıklamasını Özlem Öz okudu

Haber ayrıntıları ve fotoğraflar için tıklayınız...


BURSA

Bursa'da 28 Şubat Darbe Protestosu
28 Şubat darbesinin on üçüncü yıl dönümünde, Bursalı Müslümanlar , Özgür-Der Bursa Şubesi'nin düzenlemiş olduğu, "Darbecilerden Hesap Sorulsun" adlı yürüyüş ve basın açıklamasında bir araya geldi.


TATVAN

Tatvan'da 28 Şubat Darbe Protestosu
Özgür-Der Tatvan Şubesi, Hür Akademya Bitlis Derneği, Eğitim Bir- Sen Tatvan temsilciliği ve Norşin Akabe Der'in oluşturdukları Hak ve özgürlükler platformunon organizesi ile gerçekleştirilen eylemle 28 Şubat Post Modern darbesi ile protesto edildi.


SAKARYA

28 Şubat Sakarya'da Protesto Edildi
Özgür-Der Sakarya Şubesi'nin çağrısıyla, 28 Şubat'ın 13. yıldönümünde Adapazarı-Gar meydanında toplanan Özgür-Der üyeleri ve darbe karşıtları; 28 Şubat darbecilerinin yargılanmasını ve Ergenekon yapılanmasının üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğini vurguladılar.


TOKAT

Tokat'ta 28 Şubat Darbe Protestosu
28 Şubat 1997'de gerçekleşen post-modern darbenin 13. yıldönümünde Tokat'ta bir eylem düzenleyen Tokat'ta faaliyet gösteren Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) üyeleri kimliğinden, adalet ve özgürlük talebinden vazgeçmeyeceklerini haykırdılar.


ANTALYA

Antalya'da 28 Şubat Darbe Protestosu
Antalya Özgür-Der Temsilciliği bugün "28 ŞUBAT DARBESİ" ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Antalya kapalı yol havuz yanında gerçekleştirilen basın açıklaması Nazik Hoyraz tarafından okundu.


ÇORUM

Çorum'da 28 Şubat Darbe Protestosu
28 Şubat askeri darbesi 13.yıl dönümünde Özgür-Der Çorum Şb. ve İlke-Der tarafından Merkez PTT önünde bir basın açıklaması ile protesto edildi. Özgür-Der Çorum Şb.ve İlke-Der adına basın açıklamasının Özgür-Der üyesi Salih Korucu ve Murşide Gökgöz okudular.


DİYARBAKIR

Diyarbakır: Darbeciler Yargılansın!
28 Şubat postmodern darbesi yıldönümünde Diyarbakır'da Özgür-Der, Mazlumder, Mustazaf-Der ve Memur-Sen'in bulunduğu 44 sivil toplum kuruluşu, açtıkları pankart, kaldırdıkları döviz ve okudukları basın açıklamasıyla darbecilerden hesap sorulmasını istediler.


VAN

Van'da 28 Şubat Darbe Protestosu
Van Müslümanları düzenledikleri bir basın toplantısıyla, darbecilerin 28 Şubat'ta toplum üzerinde vesayet oluşturmasını protesto ettiler.

Haber ayrıntıları ve fotoğraflar için tıklayınız...

 



BASIN TOPLANTILARI

BARTIN

Bartın'da 28 Şubat Darbesi Kınandı
Bartın'da sivil toplum kuruluşlarının ve siyasilerin katılımıyla 28 Şubat Post modern Darbe süreci ile ilgili ortak basın açıklaması yapıldı.

 


GAZİANTEP

Gaziantep'te 28 Şubat Darbesi Kınandı
Gaziantep'de 28 Şubat'ın yıldönümünde 16 İslami kuruluşun imzaladığı bir açıklama ile 28 Şubat darbesi protesto edildi. Açıklamayı Mazlum Der Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik okudu.

Haber ayrıntıları ve fotoğraflar için tıklayınız...

 



DİĞER ETKİNLİKLER

SAKARYA

Sakarya Özgür-Der'de "28 Şubat" Söyleşisi
Özgür-Der Sakarya Şubesi'nde Fıtrat.com sitesi yazı işleri müdürü ve sorumlusu Ahmet Kaya'nın sunumuyla "28 Şubat'tan Günümüze Türkiye ve Müslümanlar" konulu söyleşi programı düzenlendi.

Haber ayrıntıları ve fotoğraflar için tıklayınız...

 


İSTANBUL / BİLGİ ÜNİVERSİTESİ

Bilgi'de "Türkiye'de Darbeler Tarihi" Paneli
Özgür Açılım Platformu ve Sosyal Bilimler Kulübü'nün, Bilgi Üniversitesi'nde düzenlediği "Türkiye'de Darbeler Tarihi" paneline Sibel Eraslan ve Ragıp Zarakolu konuşmacı olarak katıldı.

Haber ayrıntıları ve fotoğraflar için tıklayınız...

 


İSTANBUL / SİLİVRİ

Silivri'de "28 Şubat Mağdurları" Programı Yapıldı
SİYAD'ın Silivri'de düzenlediği "28 Şubat Mağdurları" başlıklı programa katılan Zehra Çomaklı Türkmen ve Yasin Hatipoğlu 28 Şubat, imam-hatipler ve katsayı meselesi hakkında konuştular.

Haber ayrıntıları ve fotoğraflar için tıklayınız...

 


BURSA

Bursa'da "28 Şubat Darbesi" Semineri
Bursa'da "Kent meydanı kitap günleri" adlı fuarda Ekin yayınlarının 2. söyleşisi olan "28 Şubat'tan günümüze Askeri vesayet sistemi ve müslümanlar" konusunu Rıdvan Kaya sundu.


İSTANBUL

Rıdvan Kaya, "28 Şubat Süreci"ni Anlattı
Vuslat Dergisi, 15 günde bir düzenlediği konferanslar serisine bu hafta Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya'yı konuk etti. Kaya, "28 Şubat Süreci ve Müslümanlar" başlıklı bir konferans verdi.