1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bursa'da "28 Şubat Darbesi" Semineri
Bursada 28 Şubat Darbesi Semineri

Bursa'da "28 Şubat Darbesi" Semineri

Bursa'da "Kent meydanı kitap günleri" adlı fuarda Ekin yayınlarının 2. söyleşisi olan "28 Şubat'tan günümüze Askeri vesayet sistemi ve müslümanlar" konusunu Rıdvan KAYA sundu.

21 Şubat 2010 Pazar 18:02A+A-

Rıdvan KAYA konuşmasına, 28 Şubat'ın, Türkiye'deki darbe zincirlerinin bir halkası olduğunu vurguladı ve darbeci zihniyetin Osmanlı'nın son dönemlerinden miras kaldığını ve T.C.'de ise bu durumun 27 mayıs darbesiyle başlatıldığını hatırlatarak başladı. Darbeci mantığın;"Halk cahildir, onların yerine biz en doğrusunu düşünür ve yaparız. Halk bunun aksini isterse yanlış istemiştir ve bir zorla bu halkı yönlendiririz." inancına sahip olduğunu vurgulayan KAYA, 28 Şubat'ın da yine aynı mantıkla Refah-yol hükümetine karşı, temelde ise İslama karşı bir çıkışın olduğunu ifade ederek konuşmasına devam etti. KAYA, Bugün her ne kadar Darbeler bitmiştir dense bile geçmiş darbelerin hiçbir şekilde tartışılmadığına dikkat çekerek, hala darbeci zihniyetin yaşatılmaya çalışıldığını ifade etti.

28 Şubat MGK kararlarının daha sonraki Mesut YILMAZ hükümetinde uygulanabilen 8 yıllık eğitim zorunluluğunun Üniversitelerdeki başörtüsü yasağından daha zalimce olduğunu dile getiren KAYA, Bir diğer önemli unsurun da,  halkın üzerinde korku ve baskı oluşturmak olduğuna değindi ve Darbelerin aslında Askeri açıdan çözümsüzlüğün bir sonucu olduğunu söyledi.

Rıdvan KAYA, 28 Şubat sürecinden sonra AKP'nin oluşumuna değinerek, müslümanların çoğunun baskıya maruz kalarak liberalleşme sürecine girdiğini ifade etti ve. KAYA, Son olarak ta dinleyicilerin sorularını cevapladı.

"Kent meydanı Kitap Günleri" 21 Şubat Pazar günü sona erecek.