1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İflasa Sürüklenmek İstenen Siyaset
İflasa Sürüklenmek İstenen Siyaset

İflasa Sürüklenmek İstenen Siyaset

Kemalist iktidar sınıfları statükoyu korumak için sol/sosyalist çevreler gibi rejimin gadrine uğramış ‘mistik-dindar’ Fethullahçı hareketi de PKK-HDP gibi Kürtçü hareketi de epey zamandır ortak payda etrafında seferber etmeyi başardı yine.

27 Ağustos 2015 Perşembe 04:08A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

Türkiye’de devlet geleneği ve iktidar sınıflarının ne kadar güçlü olduklarına, birkaç seçim ve davayla tasfiye edilemeyecek kadar köklü olduklarına hep birlikte şehadet ediyoruz. Oysa ne kadar da erken başlamıştı ‘resmi ideoloji bitti’ hikâyeleri.

Hakikat şu ki; ‘Kemalist iktidar sınıfların yerini AK Parti döneminde yükselen muhafazakâr-dindar kesimler aldı’ söylemlerini analiz zannedenler çok çabuk açığa düştü. ‘Asıl tehlike ulusal sermayenin tasfiyesi yolunda küresel sermayeyle işbirliği yapmaya teşne durumdaki dindar siyaset ve sermaye çevreleridir’ vehimleri sahiplerini çarpmaya başladı bile. Seküler-ulusal iktidar sınıfları çok yıpranmış ve belli alanlarda geri çekilmiş olsalar bile zannedilenden daha güçlü, daha kurnaz ve yeni oyunlar kuracak kadar donanımlıydılar.

Kemalist iktidar sınıfları statükoyu korumak için sol/sosyalist çevreler gibi rejimin gadrine uğramış ‘mistik-dindarFethullahçı hareketi de PKK-HDP gibi Kürtçü hareketi de epey zamandır ortak payda etrafında seferber etmeyi başardı yine. Batı’dan kopuşa, Batı’ya muhalefete hele hele Batı’ya bir alternatif oluşturmaya yeltenen siyaset tarzına karşı konuşlandırılacak aktör ve kurumların bu kadar renkli oluşunda bu seferberlik ruhunu oluşturan merkezin koordinasyon yeteneği yatmaktadır elbette.

Yazının Devamı >>>