1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çatışma Yok Ama, Haftada 10 Ceset Geliyor!
Çatışma Yok Ama, Haftada 10 Ceset Geliyor!

Çatışma Yok Ama, Haftada 10 Ceset Geliyor!

Kobani’de IŞİD’le çatışmada ölen PKK/PYD’li militanların 5 aydır soğuk hava depolarında saklanan cesetleri gruplar halinde Türkiye’ye getiriliyor.

27 Mayıs 2015 Çarşamba 07:42A+A-

Star gazetesinde Kemal Gümüş'ün yaptığı habere göre;

HDP, seçim çalışmaları kapsamında ahlaki ve insani sınırları altüst eden yöntemlere başvuruyor. Barajın altında kalma korkusu yaşayan HDP, tehdit ve hizmet aksatmakla seçmenin oyunu gasp etmekte başarısız olunca, işi ceset üzerinden siyaset yapmaya kadar götürdü.

HDP, 5 ay önce IŞİD’in, Kobani kuşatmasında ölen PKK ve YGP’li militanların cesetleri üzerinden oy toplamaya başladı.

IŞİD, 2 Şubat 2015’te Kobani’den çekildi ve şuanda herhangi bir sıcak çatışma yok. Buna rağmen haftada ortalama 10 YGP’linin cesedi Türkiye’ye getiriliyor. Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Batman, Van, Erzurum, Şırnak ve Hakkari’ye getirilen cesetler, konvoylar eşliğinde siyasi şova alet ediliyor. Güvenlik birimlerinin tespitlerine göre, IŞİD’in 13 Eylül 2014’te başlattığı Kobani kuşatmasında yüzlerce PKK ve YPG militanı öldü. Çoğu Türkiye’den giden örgüt üyesinin cenazeleri Kobani’de soğuk hava depolarında ve buzdolaplarında saklandı. Çatışma döneminde Türkiye’ye getirilmeyen cesetler IŞİD’in Kobani’den çekildiği 2 Şubat 2015’ten sonra birer birer taşınmaya başlandı. HDP’li belediyelerin ambulanslarla Kobani’den alarak doğu ve güneydoğunun değişik illerinde düzenlediği törenlerle defnediliyor. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum