1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ayasofya’da Ümmet İftarı Düzenlendi
Ayasofya’da Ümmet İftarı Düzenlendi

Ayasofya’da Ümmet İftarı Düzenlendi

Ayasofya Meydanı’nda ilk defa geçen sene düzenlenen Ümmet İftarı’nın bu yıl ikincisi geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

20 Haziran 2016 Pazartesi 03:53A+A-

Başta Suriye olmak üzere, Doğu Türkistan, Filistin, Arakan ve dünyadaki tüm mazlumların yanında olmak amacıyla Ayasofya Meydanı'nda Ümmet İftarı düzenlendi.

Sabah Namazı Devrimi gönüllüleri tarafından düzenlenen iftarda hurma, su, simit ve ayran ikramı yapıldı.

Yaklaşık bin 500 kişinin katılımı ile düzenlenen iftar programına Ümmet Coğrafyası’ndan çok sayıda davetlinin yanı sıra Anadolu’da yaşayan ve yüreği ümmet sevdası ile dolan gençler katıldı. Ayasofya Meydanı’nda bulunan turistlerin iftar sofrasına duydukları ilgi ise gözlerden kaçmadı.

Program, Hafız Derda Şanalmış’ın Kur’an Tilaveti ile başladı. Ardından kürsüye,  Alem’i İslam’da yaşanan sıkıntıların bertaraf olması için eller semaya açıldı ve Azam Kurulay Hocaefendi’nin dualarına “amin” denildi.

Duada; Suriye’deki mazlum Müslümanlar, Mısır zindanlarında tutsak bulunan başta Muhammed Mursi olmak üzere diğer Diyar-ı İslam’daki mağdur Müslümanlar unutulmadı.

Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın

Programda ayrıca, “zincirler kırılsın Ayasofya açılsın” sloganları ve tekbir sesleri yankılandı.

Okunan ezanın ardından çekilen besmelelerle birlikte iftarlarını açan Müslümanların mutlukları ise görmeye değerdi.

İftarın ardından mikrofonu ele alan Gazeteci Yazar Adem Özköse, programı bir simit, bir hurma ve bir ayran ile de yapılabileceğini ispat etmek için düzenlediklerini ifade etti. Ayrıca iftarı Ayasofya Meydanı’nda neden düzenlediklerini ifade eden Özköse, Ayasofya’nın Camii olarak açılana dek Ayasofya’yı gündemde tutmaya devam edeceklerini söyledi.

Suriye’de, Arakan’da, Mısır’da, Filistin’de ve Doğu Türkistan’la dayanışma içerisinde olmaya devam edeceklerini söyleyen Özköse, “Yaşasın Ümmet Dayanışması” sloganını attırarak mikrofonu Halepli Muhammed’e teslim etti.

Tarih, Suriye’deki herkesi yazıyor

Suriye’de devam eden katliamda direnirken bir bacağını kaybeden Halepli Muhammed konuşmasında şunları ifade etti:

“Arap devletleri bize destek vermedi. Ama buna rağmen biz mücadelemizi sürdürüyoruz ve sonuna kadar da sürdürmeye devam edeceğiz. Şuan tarih ve Allah, Suriye için kimlerin neler yaptığını biliyor ve not ediyor. Ahirette kim ne ekti ise herkes onu biçecek.”

Ye’se düşmeye hakkımız yok

Halepli Muhammed’in ardından mikrofonu Özgür–Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ele aldı. Sadece bir hususa dikkat çekeceğini belirten Kaya, “Her yerde Müslümanlar, zulüm altında yaşıyor. Ama bizler buna rağmen asla yılgınlığa düşmemeliyiz. Bir yerlerde Müslümanlar her türlü zulme rağmen ye’se düşmüyorsa bizim de düşmeye hakkımız yoktur. Suriye’de devam eden zulme hala direnen Müslümanlar varsa bu başlı başına bir zaferdir zaten, kimse bunun dışında zafer aramasın” ifadelerini kullandı.

Bu gençler başkaldırıyı temsil ediyor

Son olarak mikrofonu Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan ele aldı. Kaplan şunları söyledi:

“Bu iftar sofrası samimiyetin göstergesidir. Bugünlerinden vazgeçemeyenler yarınlarını kuramazlar, dolayısı ile buraya katılım sağlayanlar aslında bunu göstermiş oluyor. Yarınlar buraya katılım sağlayan gençlerin olacaktır. Bir şekilde haksızlığa başkaldırıyı temsil eden bu gençleri de ayrıca kutluyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Sabah Namazı Devrimi Gönüllülerinin tertiplediği program, gelecek sene buluşmak üzere katılımcılarla sözleşme yapılmasının ardından sona erdi.

ayasofya1-001.jpg

ayasofya2-001.jpg

ayasofya3-001.jpg

ayasofya4-001.jpg

ayasofya5.jpgayasofya6.jpgayasofya7.jpgayasofya8.jpgayasofya9.jpgayasofya10.jpg

ayasofya11.jpg

HABERE YORUM KAT