1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. 'Zulüm 1938'de Son Buldu' Davasına Beraat
'Zulüm 1938'de Son Buldu' Davasına Beraat

'Zulüm 1938'de Son Buldu' Davasına Beraat

Mustafa Kemal’in ölüm yıl dönümünde “Zulüm 1938'de son buldu" yazısıyla Akit TV'de yayınlanan haberle ilgili açılan dava karara bağlandı. Mahkeme, Akit TV yayınlarından ve programlarından sorumlu müdür Ali Özken'in beraatine karar verdi...

06 Mart 2019 Çarşamba 02:13A+A-

Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 7. duruşmada Akit TV yayınlarından ve programlarından sorumlu müdür olan tutuksuz Ali Özken katılmazken, avukatı Ali Pacci hazır bulundu. 

Duruşmaya ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği Ankara Genel Merkezi  avukatının yanı sıra İzmir, İstanbul Barosu avukatları duruşmaya şikayetçi olarak katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ankara Genel Merkez Avukatı Cemil Öz,  dosyanın karar aşamasında olduğunu ve yargılamanın uzamasının toplum vicdanını yaraladığını belirterek, "Sanık söz konusu televizyonda yaptığı program nedeniyle yayını denetlemekle görevlidir. Yayını incelediğimizde çok acı bir şekilde Cumhuriyetimizin kurucusu, Cumhuriyetin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü zulmeden, zalim, resmiyette öyle kabul edilen lider şeklinde aşağılayıcı beyanlarda bulunulduğu görülmektedir. Sanık görevi gereği bu beyanların suç olduğunu bilmektedir ve bilmesi gerekir. Sanığın savunmaları kendisini suçtan kurtarmaya yöneliktir. Sanığın üst hadden cezalandırılmasını, hükümle beraber tutuklanmasına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Sanığın avukatı Ali Pacci ise "Müvekkilimin ceza sorumluluğu bulunmadığından öncelikle bu nedenle beraatine, sorumluluğunun var sayılması halinde dahi iddianameye konu içeriğin Avrupa İnsan Hakları  Sözleşmesi'nin 10. maddesi gereğince ifade hürriyeti kapsamında kaldığı, cezalandırılmasının demokratik bir toplumda gerekli ve zorunlu olmadığı ve uygulanması istenilen cezanın orantısız olduğu dikkate alınarak müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ederim. Sanığın mahkumiyeti Atatürk'ün kurduğu modern, Türk devletinin üstelik de onu koruma adına uyguladığı yasaklarla demokratik bir toplum olamayacağını gösterecektir " diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık hakkında 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun uyarıca 'Atatürk'ün Hatırasına Alenen Hakaret' suçunu işlediği iddiası ile cezalandırılması için kamu davasının açıldığını hatırlattı. Mahkeme sanığın üzerine yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 223/2-a  maddesi uyarınca sanığın beraatine hükmetti.

HABERE YORUM KAT