1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Zorla çalıştırılan Uygurların ürettiği maskeler Avrupa'da satılıyor
Zorla çalıştırılan Uygurların ürettiği maskeler Avrupa'da satılıyor

Zorla çalıştırılan Uygurların ürettiği maskeler Avrupa'da satılıyor

Çin'in farklı bölgelerinde zorla çalıştırılan Uygurların ürettiği tıbbi maskelerin ve koruyucu ekipmanların Avrupa'da satıldığı ortaya çıktı.

20 Aralık 2020 Pazar 18:06A+A-

Organize Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi (OCCRP) isimli sivil toplum kuruluşunun yayımladığı rapor, Avrupalı iki büyük distribütörün bu maskeleri pazarladığını ve Avrupa genelinde şu ana kadar 5 ülkenin tıbbi malzemeleri satın aldığını gösteriyor.

Üç katlı, tek kullanımlık cerrahi maskeler, 50'li paketler halinde Hubei Haixin markası altında online olarak da satılıyor.

Uzmanlara göre, Çin'in farklı bölgelerindeki fabrikalarda çalışanlar, Çin'in "işgücü transferi" kapsamında farklı kentlere gönderdiği Doğu Türkistanlılar.

OCCRP'nin diğer STK'larla birlikte ortak hazırladığı ve "Çin'in Ezdiği Uygurların Ürettiği Covid-19 Malzemeleri Avrupa'da satıldı" başlıklı rapora göre, Hubei Haixin isimli Çinli medikal tedarikçinin üretim tesislerinde Doğu Türkistan'dan transfer edilen en az 130 Uygur işçiyi çalıştırıyor.

Hubei Haixin, Covid-19 salgınının ilk başladığı Hubei eyaletinde, Wuhan şehrinde ve Doğu Türkistan'dan 3 bin km uzaklıkta yer alan bir şirket.

Kaynak: Euronews

HABERE YORUM KAT