1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Zonguldak'ta "Paralel Yapı"nın 5 Şirketine Daha Kayyum Atandı
Zonguldak'ta "Paralel Yapı"nın 5 Şirketine Daha Kayyum Atandı

Zonguldak'ta "Paralel Yapı"nın 5 Şirketine Daha Kayyum Atandı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 5 şirkete daha kayyum atanması kararı doğrultusunda gerekli yasal işlemin yapıldığını bildirdi.

15 Nisan 2016 Cuma 09:29A+A-

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz yaptığı yazılı açıklamada, Zonguldak'ta “Paralel Devlet Yapılanması” ve faaliyetleriyle ilgili olarak savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında elde edilen bilgi, belge ve deliller doğrultusunda, 9 Nisan'da merkez, Ereğli ve Çaycuma'da faaliyet gösteren 11 şirkete kayyum atamasının yapıldığını anımsattı.

5 Şirkete Daha Kayyum Atandı

Soruşturma kapsamında madencilik, otomotiv ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren 5 şirkete kayyum atanması taleplerinin Zonguldak Sulh Ceza Hâkimliği’nce reddedilmesine itiraz ettiklerini ifade eden Topuz, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Başsavcılığı’mız tarafından ilgili kararın aleyhine kanun yolu müracaatında bulunulmuştur. İtirazı değerlendiren Bartın Sulh Ceza Hâkimliği tarafından dün FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 5 şirkete daha kayyum atandı. Karara istinaden yasal gereği yapılmıştır.”.

AA

HABERE YORUM KAT